nieuws

Nieuws

Greenport Collegetour

greenport-collegetour
24 juli 2014

De Greenport Horti Campus, locatie Westland en SOB (Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven) Westland organiseren in het schooljaar 2014-2015 een Greenport College Tour voor leerkrachten en docenten van zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Doel is om ondernemen in het onderwijs te bevorderen en onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Greenport College Tour kunnen leerkrachten en docenten kennismaken met vier inspirerende tuinbouwbedrijven.

 

De bedrijfsbezoeken vinden plaats op 9 oktober 2014, 15 januari, 19 maart en 25 mei 2015. De aftrap wordt gegeven op 9 oktober bij KP Holland. Dit bezoek staat in het teken van plantenveredeling. Dit is een essentiële fase bij de ontwikkeling van nieuwe variaties van planten en is daarmee een belangrijk onderdeel van productvernieuwing in de sector. Docenten krijgen niet alleen college over de technieken en processen in de veredeling, maar ook over de beroepsmogelijkheden voor studenten in deze tak van sport. Paul Steyn (coördinator SOB Westland) staat samen met Peter Samwel, directeur van KP Holland en Martijn van Velzen, vanuit LTO Glaskracht Nederland en Kas groeit aangesteld als stagecoördinator binnen de Greenport Horti Campus, aan de wieg van de Greenport Collegetour. Steyn is warm voorstander van de koppeling van praktijk met theorie: “Inspiratie krijg je pas als je kennismaakt met de sector. Zelfs docenten die hun hele leven lang al in Westland wonen, zijn positief verrast als ze in gesprek gaan met tuinbouwondernemers. Dan geef je ze de passie, visie en vakmanschap mee, die aan de basis staan van onze topsector.”

 

Nadere informatie over het bezoek aan KP Holland volgt. U kunt zich nu al inschrijven voor de Greenport College Tour Westland op donderdag 9 oktober (van 15.30 tot 17.00) via deze link.