nieuws

Nieuws

Gerie de Vries: ‘Een geschikte cursus voor iedereen, als je met mensen omgaat’

gerie-de-vries-leen-geschikte-cursus-voor-iedereen-als-je-met-mensen-omgaatr
28 januari 2016

“Ook niet leidinggevenden kunnen de cursus volgen omdat je ook leert hoe je meer begrip voor elkaar kunt tonen” zegt Gerie de Vries. Gerie is ruim 23 jaar werkzaam bij Brockhoff Rozen in Luttelgeest. Zij is verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van het werk in de schuur en het veiling klaar maken van de rozen. Eind vorig jaar heeft zij de cursus “Motiverend en resultaat gericht leiding geven” van AgraVisi gevolgd.

 

Gerie: “De cursus was voor mij vooral een spiegel. Je vult ook een persoonlijkheidstest in. Je leert jezelf beter kennen en wat jouw rol in het geheel is. Ik moest meer loslaten en delegeren. Dat doe ik nu echt anders”.

 

Ook het leren toepassen van de LSD formule was een eyeopener voor Gerie. LSD begint met Luisteren door de juiste vragen te stellen. Heeft de ander zijn verhaal afgerond, dan vat je het samen in je eigen woorden (Samenvatten), dan check je of je de boodschap goed hebt begrepen. En vervolgens speur naar aanknopingspunten om door te vragen (Doorvragen). 

 

Gerie: “Ik heb nu meer en beter overleg met mijn werkgever. De dag begin ik met het stellen van een aantal vragen zodat ik beter weet wat mij te doen staat. Mijn betrokkenheid wordt hierdoor groter en mijn werkgever vraagt vaker naar mijn mening. Ik krijg meer ruimte om mee te denken en dat stimuleer ik nu ook bij mijn collega’s”.

 

En tot slot: wanneer heeft Gerie een topdag?

 

Zij geniet van haar werk als het lekker druk is, zoals nu voor de Valentijn. Gerie: “Dan let ik er goed op of er efficiënt gewerkt wordt. Ik kies er dan voor om het personeel niet teveel te laten lopen”. Uiteraard moet iedereen zo nu en dan even anders bewegen dus je moet er niet in doorslaan”.

 

De cursus was zeer waardevol want het houdt je scherp en je denkt beter na over bepaalde situaties. Ik ben blij dat mijn werkgever dat duwtje heeft gegeven om te gaan. Wil je ook de cursus  “Motiverend en Resultaatgericht leidinggeven volgen zie deze link voor meer informatie.

 

Wil je ook je cursuservaringen delen? Meld je dan aan via info@kasgroeit.nl.