nieuws

Nieuws

Even voorstellen....... Lourens van Herk

even-voorstellen-lourens-van-herk
26 september 2016

Vandaag ben ik in gesprek met Lourens van Herk directeur bij Lentiz Cursus en Consult.

 

Lourens is in 2009 bij Lentiz Cursus en Consult gaan werken. Lourens: “Ik werkte in die tijd als zelfstandig adviseur ICT en Lentiz was op zoek naar een nieuw software pakket voor de leerlingen administratie. In diezelfde periode was er vacature bij de afdeling  Cursus en Consult. Lentiz vroeg of ik hier ik hierop wilde solliciteren. Ik heb daar over nagedacht en  het leek me wel heel erg boeiend. Vervolgens heb ik meegedaan in de sollicitatieronde waarna ik aan de slag kon bij Lentiz.”

 

Lentiz Cursus en Consult biedt onderwijs aan dat niet op de reguliere school wordt verzorgd. Dit spitst zich toe tot 3 onderdelen, kortlopende cursussen, BBL onderwijs en internationaal onderwijs. De kortlopende cursussen zijn gericht op de tuinbouw, voeding en hoveniers en worden samen met het bedrijfsleven ontwikkeld. Een aantal cursussen worden ook in het Pools verzorgd. Lourens: “In het verleden heb ik 9 jaar gewerkt in het onderwijs op een technische school vandaar mijn affiniteit met leren. Om de sector goed te leren kennen en cursussen te kunnen verzorgen die aansluiten bij de vraag ben ik begonnen het afleggen van heel veel bezoeken bij bedrijven om te kijken wat daar nu speelde. Na zo’n twee jaar had ik wel een idee waar de behoefte lag en nog belangrijker met welk vormen van trainingen je dit kon invullen. Ik vind het belangrijk om onderwijs te geven waarbij mensen naast de inhoud ook geboeid worden, de lesstof begrijpen en kunnen toepassen in de praktijk.”

 

Lourens ziet een duidelijke verandering naar de vraag van de bedrijven. Lourens: “Er is een stijgende behoefte aan het opleiden tot kennis en vaardigheden die op HBO niveau liggen. Hier sluit de leerlijn Teeltspecialist die we ontwikkeld hebben samen met Kas groeit goed op aan.” Om de inhoud van een cursus op een hoog niveau te krijgen wordt er veel samengewerkt met andere partners zoals de WUR, Inholland, de Demokwekerij ect. Circa 80% van de cursussen wordt uitgevoerd door zzp‘ers of gastdocenten die in de branche actief zijn. Zij kunnen met onze programmamakers de cursus op maat maken.

 

Zelf verzorgt Lourens altijd de cursus “Instrueren op de werkvloer”, inmiddels hebben zo’n 800 deelnemers deze cursus al gevolgd. Deze cursus is ontwikkeld voor mensen die werken als teamleider of meewerkend voorman. In deze cursus wordt zoals Lourens het zegt het eerste vernis laagje aangebracht op communicatief gebied zodat de deelnemers hun mensen beter kunnen aansturen en motiveren. Een vervolg hierop is de “Minimaster leidinggeven” in deze cursus ga je dieper op de materie in en worden er geavanceerde communicatie technieken aangeboden.

 

Lourens zorgt ervoor dat hij ook zichzelf blijft ontwikkelen jaarlijks pakt hij een onderwerp beet en gaat zich erin verdiepen. Lourens: “ik wilde graag meer weten over Social Selling en dan niet zozeer voor de Lentiz organisatie maar meer vanuit het idee wat kunnen mijn klanten hiermee en hoe vertaal ik deze kennis naar de tuinbouw. Ik vind het leuk om deze kennis van een groene rand te voorzien zodat de klant kan zien dat dit speciaal voor hem is ontwikkeld.”

 

Wil je meer weten over de cursussen van Lentiz neem dan contact op met de opleidingsmanagers.