Ervaringsverhalen

Van Albert Heijn naar monteur in de glastuinbouw

Als je handig bent en affiniteit hebt met techniek, dan is Sleutel aan je Toekomst ook zeker iets voor jou

Roy heeft dankzij het project Sleutel aan je Toekomst zijn passie ontdekt in de techniek. Hij kreeg de kans om bij één van de deelnemende glastuinbouw bedrijven te werken. Daarnaast volgde hij een technische opleiding tot onderhoudsmonteur. We gingen langs bij Roy op het werk. Hij laat zien dat ook jij van je passie in de techniek je werk kunt maken.

Roy werkte 18 jaar bij de Albert Heijn toen hij zich afvroeg of hem dit wel gelukkig maakte. Hij wilde iets anders gaan doen. Zijn basis lag in de techniek en hij wilde dit weer gaan oppakken. 

Toen zag ik de advertentie van Sleutel aan je Toekomst van Kasgroeit en ik dacht: 'dat ga ik proberen!'

De glastuinbouw was voor Roy helemaal nieuw

Sleutel aan je Toekomst bood hem de mooie kans om ervaring op te doen binnen de diverse technieken die de glastuinbouw heeft. Wij hebben Roy gekoppeld aan de organisatie Ammerlaan in Pijnacker waar hij met van alles bezig is. Van metselaar tot electriciën tot loodgieter; Roy doet het allemaal. "Het mooiste aan de techniek is dat je zelf dingen uitvind en dat die dan ook werken", zegt Roy.

Je komt altijd wel aan het werk

Er zijn zoveel verschillende technieken te vinden binnen en glastuinbouwbedrijf. Daarom zijn bedrijven ook vaak op zoek naar nieuw talent. Als je handig bent en affiniteit hebt met techniek, dan is Sleutel aan je Toekomst ook zeker iets voor jou.

Lijkt dit je ook wat?

Heb je nog geen werkervaring in de techniek en wil je die wel graag opdoen? Of heb je wel technische ervaring, maar wil jij je op een compleet andere gebied verdiepen? Kasgroeit bied jou, net als Roy, de unieke kans om een carrièreswitch te maken. Je gaat direct aan de slag bij een van de deelnemende glastuinbouwbedrijven in Zuid-Holland en tegelijkertijd volg je kosteloos een volledig op maat gemaakte opleiding in de techniek.

Meld je aan!