Ervaringsverhalen

Mhretab volgde zijn passie met Sleutel aan je Toekomst

"Als je geïnteresseerd bent in de verschillende technieken, dan raad ik je de glastuinbouw aan!"

Mhretab heeft dankzij het project 'Sleutel aan je toekomst' zijn passie voor de techniek weer opgepakt. Hij kreeg de kans om bij één van de deelnemende glastuinbouw bedrijven te werken. Daarnaast volgde hij een technische opleiding tot onderhoudsmonteur. We gingen bij Mhretab langs op het werk. Hij laat zien dat ook jij van je passie in de techniek je werk kunt maken.

Nadat ik een aantal jaar in Nederland woonde, wilde ik mij verder ontwikkelen. Ergens waar mijn passie ligt.

Via het Internet kwam Mhretab in contact met Sleutel aan je Toekomst

Wij hebben Mhretab gekoppeld aan de organisatie Vitenza, waar hij weer in contact is gekomen met zijn passie techniek. Het leukste aan zijn werk vind hij de afwisseling in werkzaamheden en de verschillende aspecten van techniek waar hij mee te maken heeft in zijn werk. Geen dag is hetzelfde. Als onderhoudsmonteur heeft Mhretab dagelijks te maken met elektrotechniek, mechanische techniek, energiesystemen, aandrijftechniek en watertechniek. "Als onderhoudsmonteur ben je de stille kracht van de organisatie", zegt Mhretab.

Je zorg ervoor dat alles op rolletjes verloopt binnen het bedrijf

Je bent storingen vaak één stap voor door preventief onderhoud aan machines, installaties, transportsystemen en pompen. Je hebt veel contact met collega’s. Juist die dynamiek maakt het werken als technicus in de glastuinbouw zo leuk.

Lijkt dit je ook wat?

Heb je nog geen werkervaring in de techniek en wil je die wel graag opdoen? Of heb je wel technische ervaring, maar wil jij je op een compleet andere gebied verdiepen? Kasgroeit bied jou, net als Mhretab, de unieke kans om een carrièreswitch te maken. Je gaat direct aan het werk bij een van de deelnemende glastuinbouwbedrijven in Zuid-Holland en tegelijkertijd volg je kosteloos een volledig op maat gemaakte opleiding in de techniek.

Meld je aan!