Ervaringsverhalen

Op een positieve en motiverende manier leiding leren geven

'Ik ben voorstander van je leven lang blijven leren. Als je dat niet doet kom je stil te staan'

Kasgroeit organiseert regelmatig de workshop ‘Leren op de werkvloer’ speciaal voor leidinggevenden. Een workshop die Marjolein Baijense van orchideeënkwekerij ’t Hoog Bos erg aansprak omdat ze wat ze leert graag direct toe wil kunnen passen in de praktijk. Tijdens de workshop wilde ze vooral leren hoe ze medewerkers beter kan motiveren. Hoe je kan leidinggeven op een positieve, motiverende manier.  

De 40-jarige Marjolein doet bij ’t Hoog Bos de personeelsadministratie. Op de orchideeënkwekerij in Nieuwaal, werken in totaal 40 medewerkers, waarvan 17 in vaste in dienst. Kwekerij ’t Hoog Bos stimuleert het ontwikkelen en opleiden van de medewerkers. “Het is een mooie wisselwerking tussen werkgever en werknemer”, vertelt Marjolein. “De ene keer vraagt een medewerker zelf om een bepaalde cursus en de andere keer is het de werkgever die een opleiding aandraagt.” 

Op gebied van personeelszaken spelen er momenteel op de kwekerij geen bijzondere zaken. Volgens Marjolein komt dit onder andere doordat er een goed onderling contact is met en tussen de medewerkers. De kwekerij heeft ook weinig te maken met ziekteverzuim. “En als er al iemand ziek is, dan is dit vaak maar kort.” Ook de coronaperiode is ‘t Hoog Bos qua ziekteverzuim goed doorgekomen. “Er waren steeds hooguit 1 of 2 medewerkers tegelijk ziek. Dan was het vooral met elkaar de schouders eronder en gaan.” Collegialiteit staat bij de kwekerij hoog in het vaandel. “Zaken worden altijd snel opgelost en als er eens een keer iets speelt, dan wordt dit snel uitgesproken.” 

Personeelshandboek 

Marjolein is momenteel bezig met het schrijven van een personeelshandboek. “We willen goed op papier zetten hoe het bij ‘t Hoog Bos werkt”, legt Marjolein uit. “Bijvoorbeeld wat de procedures zijn op gebied van ziekmeldingen, waar de brandblussers hangen en welke regels er gelden binnen het bedrijf. Je kan nou eenmaal niet alles onthouden.” Het is de bedoeling dat het personeelshandboek er in het Nederlands en in het Engels komt. Medewerkers kunnen er dan die dingen in terugvinden die ze misschien bij de start van hun werk bij ‘t Hoog Bos gehoord hebben, maar daarna lang niet nodig gehad hebben. “Deze dingen moeten altijd ergens terug te vinden zijn.” 

Een leven lang blijven leren 

Marjolein wil zelf graag blijven leren. “Er is zoveel te leren. Als je een beetje mee wil kunnen komen met de markt, dan moet je je blijven ontwikkelen en blijven leren. Ik ben voorstander van je leven lang blijven leren. Als je dat niet doet kom je stil te staan.” 

Ze is zelf ooit begonnen als directiesecretaresse/ management assistente en is nu bezig met de opleiding ‘Medewerker Personeelszaken’ om zich de regels en wetten eigen te maken, waar ze in haar dagelijkse werk mee te maken heeft. Ze is nu bezig met de laatste module. 

Personeel motiveren 

“Het beste leer ik van een combinatie van theorie leren en deze gelijk toepassen op de werkvloer. Visueel lesgeven leert sneller en zou houd ik de aandacht goed vast.” Precies ook de reden waarom ze de workshop ‘Leren op de werkvloer’ voor leidinggevenden wilde volgen. “Ik wil graag weten hoe je personeel kan motiveren, hoe je leiding kan geven op een positieve manier. Hoe je op de meest vriendelijk manier kan reageren als er toch eens een keer iets mis gaat.” Een van de redenen waarom ze dit wil leren, is omdat je medewerkers veel meer stimuleert door positief te blijven. 

Enthousiasme 

Marjolein heeft veel verschillende dingen uit de workshop meegenomen. “Dit kwam ook zeker door het enorme enthousiasme van degene die de workshop gaf. Zij gaf al direct energie toen ze binnen kwam. Daar valt en staat zoveel mee.” Eén van de dingen die ze geleerd heeft uit de workshop is dat je door dingen net iets anders te zeggen, vaak veel meer kan bereiken. “Het is de toon en de manier waarop je iets zegt zoveel verschil kan maken.” Ook heeft ze veel geleerd uit de ervaringen van medecursisten. “Zo hoor je ook hoe andere bedrijven bepaalde dingen aanpakken. Heel leerzaam.” 

Goed onder controle 

Eigenlijk heeft Marjolein in de workshop de bevestiging gevonden dat ze het bij ‘t Hoog Bos allemaal goed onder controle hebben. Dat er eigenlijk niet heel veel te veranderen valt. “Dat is eigenlijk wel een hele mooie constatering.” Ze denkt dat de workshop ook interessant is voor andere collega’s. “Maar dan wel met meer maatwerk, meer toegespitst op werken in de sierteeltproductie en niet te algemeen.” 

Marjolein voert bij ‘t Hoog Bos elk jaar functioneringsgesprekken met de medewerkers. Hierin vraagt ze hen zelf of ze iets nieuws willen leren of dat ze hun werk liever blijven doen zoals ze het nu doen. “ We vragen het ze zelf.” Er wordt gekeken naar wat de wensen zijn en wat er mogelijk is en waar we elkaar tegemoet kunnen komen om iedereen tevreden te houden/krijgen. “Sommige medewerkers zitten helemaal niet op verandering te wachten en vinden het prima zoals het is. Maar anderen willen graag afwisseling, ander werk of door ontwikkelen. Door hier over te praten voelt iedereen zich serieus genomen.” 

Ervaring opdoen buiten de glastuinbouw 

Het scheelt hierbij volgens Marjolein dat werkgever Gerard van Wijk zichzelf ook altijd heeft willen ontwikkelen en dit ook gedaan heeft. “Hij heeft bijvoorbeeld in zijn periode bij de brandweer in Rotterdam veel cursussen en opleidingen gevolgd en heeft ook geleerd anders naar situaties leren kijken. Hij heeft kunnen leren van een andere sector dan de glastuinbouw.”  

Zo mooi. Zo bijzonder 

Marjolein is en blijft zelf heel enthousiast over het werken in de sierteeltsector. Je hoort het enthousiasme in haar stem als je haar vraagt waarom. “Ik vind het gewoon zo’n prachtige sector! Met al die mooie bloemen, en planten, en kleuren. En dan die bizarre aantallen die er geproduceerd en afgezet worden. Zo mooi. Zo bijzonder!”  

Ook een workshop volgen? In september komen er weer twee nieuwe edities aan. Houdt onze agenda in de gaten of stuur ons een berichtje als je je alvast wilt aanmelden!