Ervaringsverhalen

Green 05 zet in op opleiden

Prioriteit geven aan opleiden is een belangrijke stap

Een jaar geleden besloot Green 05  in te zetten op het professionaliseren van hun personeelsbeleid. Tijdens de bepaling van de missie, visie en strategie werd o.a. besloten prioriteit te geven aan het opleiden van de werknemers. Zij zijn immers het allerbelangrijkste binnen een organisatie.   

Green 05 is een relatief jong bedrijf en bestaat sinds 2005. In een korte tijd zijn zij hard gegroeid naar vijf verschillende locaties in Lansingerland en het Westland. Om verder te kunnen groeien is het noodzakelijk scherp te blijven op de professionaliteit van de organisatie en dus van alle medewerkers.  
 
 ‘Als je als organisatie wilt groeien, moet dit gelijk op gaan met de groei van je medewerkers. Dat besef ontstond al snel’ aldus Marlen Smal, HR adviseur voor Green 05. 

Het investeren in optimale samenwerking en het beste halen uit je medewerkers is een heel belangrijk onderdeel geworden van de organisatieontwikkeling van Green 05.

Dit is ook de reden dat Green 05 mee deed aan het Kasgroeit project ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’.  Een nieuwe medewerker is in juni begonnen bij Green 05, kwam vanuit de horeca branche en is in september gestart met de opleiding tot technisch medewerker.   
Inmiddels worden er 24 cursussen of opleidingen gevolgd door de 21 vaste medewerkers en enkele uitzendkrachten. Tijdens de functioneringsgesprekken en in verschillende overleggen staat het onderwerp opleiden hoog op de agenda.   
 
Naast een aantal medewerkers die worden bijgespijkerd op het gebied van techniek, zijn er bijvoorbeeld twee anderstalige medewerkers die momenteel worden opgeleid van productiemedewerker tot teler. Andere medewerkers leren Nederlands, halen hun spuitlicentie, leren nog beter met een klimaatcomputer omgaan of volgen bijvoorbeeld een cursus teeltspecialist of teeltspecialist assistent. Ook managementvaardigheden worden opgehaald en getraind.   
 
Wil je ook actief aan de slag met het opleiden van je personeel? Neem eens contact met ons op voor vrijblijvend advies. Kasgroeit kan je bijvoorbeeld helpen met het opstellen van een bedrijfsonwikkelplan. 

We bieden daarnaast zelf ook regelmatig  workshops aan en medewerkers kunnen natuurlijk ook gebruik maken van ons  cursusoverzicht op onze website voor alle glastuinbouw gerelateerde opleidingen en cursussen.