Ervaringsverhalen

Stage in de glastuinbouw

Jimco liep stage bij Porta Nova. Hoe ervaart hij dat? Wat is het belang van zo'n stage voor hem en voor het bedrijf? Wij namen een interview af met Jimco en liepen een dag met hem mee! Er is een video van!

Stagereport: Data, technologie & logistiek

Amy liep stage bij Inca Orchids in Nootdorp. In een periode van veertien weken deed ze onderzoek naar de ‘waste en voorraad’ van orchideeën.

Bij de brancheopleiding glastuinbouw draait alles om maatwerk

In februari is Kayleigh Ammerlaan van Ammerlaan The Green Innovator gestart met de Brancheopleiding glastuinbouw. Onlangs werd zij geïnterviewd door het Vakblad voor de Bloemistrij.

Een stage Hospitality Management in de glastuinbouw

Sander Kelly kwam voor zijn eindstage hospitality management vrij onverwacht bij een glastuinbouwbedrijf terecht. Het werd een groot succes!

Een frisse wind tussen de tomaten

Frank van Holst is derdejaars student bij Duivesteijn Tomaten en doet onderzoek naar de airmix in de pas gebouwde kas. Hoe bevalt de stage hem?
De grootste 'Plantlover' van Groningen

De grootste 'Plantlover' van Groningen

Luuk Prop werkt als New Business Development Manager bij Smit kwekerijen in Sappemeer. Wij brachten in beeld hoe hij met zijn enorme passie voor planten een carrieremove maakte.

Van een spontaan praatje op een banenmarkt tot Hoofd Arbeid bij een rozenkwekerij

Martijn Brongers werkte in een hele andere branche. Na een spontaan gesprek met Adviseur Frank van Baarle op een banenmarkt pakte zijn carrière ineens anders uit!

Het visitekaartje van Nederland

Jonne Versteeg heeft zijn plek gevonden als Sales support Coördinator bij Duijvestein Tomaten. Frank van Baarle ging bij hem langs en vroeg naar zijn verhaal.

Er zijn zo veel mogelijkheden in de glastuinbouw

Stagiair Barri Vellekoop volgt de MBO 4 opleiding Business en Management. "Ik heb bewust gekozen voor een brede opleiding en om stage te lopen in de glastuinbouw."

Praktijkgericht leren met nieuwe brancheopleiding

Op 12 november hield Vakblad Onder Glas een interview met een werkgever en werknemer die onlangs gestart is met de Brancheopleiding Glastuinbouw om te horen wat hun beweegredenen en verwachtingen zijn.

Brancheopleiding Glastuinbouw: Werk, vrije tijd en studie combineren

Afgelopen oktober startte Carolina Groenbroek (46) met de Brancheopleiding Glastuinbouw. In KAS Magazine vertelt zij over haar motivatie voor deze keuze en hoe zij haar werk, vrije tijd en studie combineert.

Vele wegen leiden naar... Werktuigbouwkunde!

Arash (32) kwam op 5-jarige leeftijd met zijn ouders en zusje vanuit Iran naar Nederland. Via verschillende opleidingen in uiteenlopende vakgebieden kwam hij uiteindelijk terecht in de glastuinbouw waar hij bij Globe Plant in Vierpolders binnenkort zijn afstudeerstage afrond. Lees dit bijzondere ervaringsverhaal van KAS Magazine!

Van afstudeeropdracht naar een contract bij AltaNova

Het is prettiger om op een opdracht te kunnen reageren dan out-of-the-blue een bedrijf te bellen. Je weet dan zeker dat het bedrijf er wat aan heeft’. Rémon heeft zijn afstudeeronderzoek bij AltaNova in Luttelgeest inmiddels afgerond en is nu bezig met het schrijven zijn scriptie.

Stagiair in de spotlight: Dilara doet onderzoek naar ledverlichting bij CombiVliet in Middenmeer

Tijdens het 4e jaar van haar opleiding Tuinbouw en Akkerbouw aan Hogeschool Van Hall Larenstein doet Dilara haar project-/werkstage op de afdeling teelt bij CombiVliet. “De diversiteit in de glastuinbouw is mooi om te zien. De processen zijn zo uiteenlopend!”

Deeltijd studeren naast je werk – over de ambities van een nieuwe generatie telers

Niels is in 2014 als vakantiekracht bij kwekerij Baas begonnen. Na een 3-jarige BBL-opleiding op niveau 3 heeft hij dit jaar niveau 4 afgerond. De ambitieuze 22-jarige Kampenaar heeft zich inmiddels ingeschreven voor de deeltijd Hbo-opleiding Tuin- en Akkerbouw aan Aeres Hogeschool in Dronten. Lees het verhaal van Niels.

Oog voor de mens in een productionele sector

We spreken met Harm Beeksma bij het prachtige bedrijf Bredefleur in Luttelgeest. Harm is sinds vorig jaar werkzaam als P&O adviseur bij Bredefeur. Hij maakte de overstap vanuit de dienstensector naar de productiesector. Als iemand met een frisse blik kan vertellen over het werken in de glastuinbouwsector is het Harm wel.

Advies van een expert-stagiair

Rens Muller is absoluut een stage-expert te noemen. Voor zijn mbo opleiding Horti Technics & Business liep hij stage bij Globe plant in Vierpolders, Phaleanova in Brielle, Vers van Voorne in Tinte en bij Moffatt’s in Nieuw Zeeland. Momenteel volgt hij een leer-werktraject bij Globe plant  voor zijn opleiding Tuinbouw en Agribusiness.

Green 05 zet in op opleiden

Green 05 besloot in te zetten op het professionaliseren van hun personeelsbeleid. Tijdens de bepaling van de missie, visie en strategie werd o.a. besloten prioriteit te geven aan het opleiden van de werknemers. Zij zijn immers het allerbelangrijkste binnen een organisatie.  

Technische talenten aan de slag in de kas

Via het project ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’ is technisch talent Mike aan de slag gegaan bij Chrysantenkweker Harry Wubben BV. Het project is een kans voor iedereen die graag met techniek bezig wil zijn en zich hier verder in wil ontwikkelen.

Van groene vingers naar data gedreven tuinbouw

Het belangrijkste aspect van data gedreven tuinbouw is dat je vooral beter leert voorspellen. Je kan het zo gek niet bedenken of valt iets interessants uit te leren. In het interview met Rick Bakker gaat hij in op het belang van data in de kas.

Van Zorg naar Groen

Dennis Keus maakte de overstap van de zorgsector naar de glastuinbouw. Als zelfstandig teeltmedewerker bij Hoogendoorn Plants in Luttelgeest is hij voornamelijk bezig met het afhandelen van de daghandel en de uitgaande orders. Lees het verhaal van zijn overstap…

Leren van Hanneke Westerop

De agrarische sector is een sector waarin ik mij prettig voel, wat mij vooral aanspreekt is dat de mensen heel graag willen leren. Ze hebben ergens een vraag en willen zichzelf verbeteren. Het is echt een sector van handen uit de mouwen, hard werken, betrokken en veel energie.

Het loopbaantraject heeft me verrast!

Marvin heeft gebruik gemaakt van het loopbaanvoucher traject van Kasgroeit. ‘’Ik had het gevoel dat ik op mijn plek zat, maar was dat ook zo? En waarin kan ik mezelf nog verder ontwikkelen?” Hij geeft aan dat het traject hem positief verrast heeft.

Bepaal het lekker zelf!

De ‘Bunnik manier van werken’ wat is dat nu precies? En wat maakt dat het zo goed werkt? Bij Bunnik Plants zijn ze gek op ZOTTE teams: Zelf Organiserende Teams. Er wordt geen leiding gegeven vanuit hiërarchie, maar meer vanuit de verantwoordelijkheid van het personeel. Er wordt gedacht vanuit wij in plaats van vanuit het individu.

Van grafisch naar groen

Arjan maakte de overstap van de grafische sector naar de glastuinbouw, een mooie nieuwe uitdaging. Ik ben vooral trots op mezelf dat ik deze keuze heb durven maken. Ik krijg er zoveel energie voor terug, dat is gewoon heel gaaf. En ik ben ook trots dat ik voor dit bedrijf mag werken met leuke mensen en ambitieuze eigenaren die waarderen wat ik doe.

Van verliezen leer je winnen

Eerder bezocht Bas Kolenberg de Kasgroeit-workshop ‘Leren op de werkvloer’ voor leidinggevenden. "Het is belangrijk je te verdiepen in hoe je medewerkers kunt binden en blijft boeien."