nieuws

Nieuws

Deeltijd studeren naast je werk – over de ambities van een nieuwe generatie telers

Zijn post op LinkedIn viel ons op. We hebben het over Niels IJzerman; assistent teeltmedewerker bij kwekerij Baas in Ens. Wat drijft iemand om naast zijn werk drie opleidingen te volgen?
Oog voor de mens in een productionele sector

Oog voor de mens in een productionele sector

Omdat we je een beeld willen geven van hoe mooi het werk in de glastuinbouw is, welke functies er allemaal mogelijk zijn en welke trots er leeft, lichten we regelmatig verhalen voor je uit.

Advies van een expert-stagiair

Rens Muller kunnen we wel een stage-expert noemen.
Green 05 zet in op opleiden

Green 05 zet in op opleiden

Een jaar geleden besloot Green 05  in te zetten op het professionaliseren van hun personeelsbeleid. Tijdens de bepaling van de missie, visie en strategie werd o.a.
Technische talenten aan de slag in de kas

Technische talenten aan de slag in de kas

Technisch talent Mike Franke is sinds kort aan de slag bij Chrysantenkweker Harry Wubben BV via het Kasgroeit project: Sleutel aan je toekomst in de Kas.
Van groene vingers naar data gedreven tuinbouw

Van groene vingers naar data gedreven tuinbouw

Inholland Academy en Berenschot hebben de leergang Smart Horti Culture opgezet die 17 oktober van start gaat. In het interview met Rick Bakker gaat hij in op het belang van data in de kas.
Van Zorg naar Groen

Van Zorg naar Groen

Dennis Keus maakte de overstap van de zorgsector naar de glastuinbouw.
Opleider uitgelicht

Leren van Hanneke Westerop

Hanneke Westerop verzorgt al zo’n 35 jaar trainingen op het gebied van communicatie en leidinggeven. Regelmatig begeleidt zij management teams bij het invoeren van veranderingen.

Het loopbaantraject heeft me verrast!

Elke ochtend, tussen 6:30 – 7:00 uur, start hij eerst de klimaatcomputer op en controleert of alle instellingen kloppen.

Bepaal het lekker zelf!

In december stap ik binnen bij Bunnik Plants. Ik ben allereerst onder de indruk van de uitstraling van het bedrijf. Het voelt als een warm bad.

Van grafisch naar groen

Arjan van den Berg, Manager Arbeid bij Hoogweg Paprika’s is nog maar kort werkzaam in de glastuinbouw. In augustus 2018 maakte hij de overstap.

Van verliezen leer je winnen

Bas Kolenberg is bedrijfsleider bij Brabant Plant en o.a. verantwoordelijk voor het onderdeel arbeid van de organisatie.