nieuws

Nieuws

Efficient werken . nu en opleidingen

efficient-werken-nu-en-opleidingen
1 januari 1970

Vandaag in de schijnwerper de cursus “Storing technicus Elektro” van het ROVC.

 

Als onderhoudsmonteur kom je regelmatig situaties tegen waarin je snel en efficiënt een storing moet oplossen. Het werk moet immers snel weer worden hervat. De cursus Storing technicus Elektro sluit hierop aan.

 

Tijdens deze cursus breidt je jouw vakkennis over de werking van complexe elektrotechnische installaties verder uit. Je gaat aan de slag met het zoeken, analyseren en oplossen van storingen. De onderwerpen die behandeld worden zijn: elektrotechnische begrippen, meetapparatuur en meettechniek, draaistroommotoren, veiligheidscomponenten PLC’s ect. De cursus bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. In het deel praktijk gaat je concreet aan de slag met het oplossen van storingen.

 

Om deze cursus te kunnen volgen is minimaal een MBO 3 opleiding gewenst op het gebied van industriële elektrotechniek of de cursus Elektrisch Schakelen.

 

De cursus duurt 10 dagen of 16 avonden met 2 praktijkdagen. De cursus start regelmatig op diverse plaatsen in heel Nederland. De kosten zijn voor de dagcursus € 2.425,= en voor de avond cursus € 2.125,= Als je onder de cao-glastuinbouw is er voor deze cursus 50% subsidie van Colland tot een maximum van € 1.000,= per persoon per kalenderjaar.