nieuws

Nieuws

Eerste glossy Groei in ontvangst genomen door Nico van Ruiten

eerste-glossy-groei-in-ontvangst-genomen-door-nico-van-ruiten
26 september 2016

Afgelopen vrijdag werd met trots de eerste Nederlandse glastuinbouw glossy Groei overhandigd aan Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Glaskracht Nederland en van Kas groeit. Dit eerste exemplaar werd hem aangeboden door Aad Tijsen van Speax, die nauw bij de totstandkoming van de glossy betrokken is geweest. Groei is ontwikkeld door Kas groeit en bedoeld om werkgevers en werknemers te inspireren om aan de slag gaan met loopbaanontwikkeling. Groei wordt komende week meegestuurd met Kas magazine om op de kantinetafel te leggen, zodat iedere medewerker erin kan lezen. 

 

Nico van Ruiten: “Ik ben trots op de vele mooie voorbeelden die in blad staan hoe werkgevers en werknemers met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn. Voor het behouden van een innovatieve glastuinbouw in Nederland kan de ontwikkeling van medewerkers niet achter blijven. Personeel is het belangrijkste kapitaal binnen organisaties. Het zijn dus de mensen die het succes van de onderneming bepalen. Laat deze voorbeelden een inspiratie zijn om ook  zelf  scholing en ontwikkeling  op te pakken”.

 

Groei staat vol met persoonlijke verhalen, zoals van Jelle Strijbis: Hoe gaat hij om met de ontwikkeling van zijn bedrijf en zijn medewerkers?

 

Maar ook met verhalen van werknemers, die een switch hebben gemaakt of aan de slag zijn gegaan met hun persoonlijke ontwikkeling.

 

Op de cover staat Laura Dijkema. Deze zomer speelde zij tijdens de Olympische spelen in Rio de Janeiro als spelverdeler van het Nederlands damesvolleybalteam. Waar lagen haar doelen, haar uitdagingen, haar mislukkingen en haar overwinningen? Hoe is zij zover gekomen?

 

Groei mee met de veranderingen in de tuinbouw

Mee blijven ontwikkelen met de veranderingen in de glastuinbouw is geen keuze meer maar noodzakelijk. Om medewerkers inzetbaar te houden zullen organisaties ontwikkeling mogelijk moeten maken. Dat vraagt om voortdurend overleg tussen werkgever en werknemer, waarin afstemming van behoeften, ontwikkelruimte, motieven en capaciteiten plaatsvindt. Maar ook werknemers zullen de regie in hun eigen loopbaan ter hand moeten nemen. En niet pas aan de slag te gaan als de urgentie hoog is, zoals bijvoorbeeld bij ontslag of fysieke klachten.

 

De loopbaanvoucher

In de glossy introduceren we de loopbaanvoucher. We bieden medewerkers de mogelijkheid de eerste stap te zetten in hun loopbaanontwikkeling. Kas groeit is het loket voor het aanvragen van de voucher en de nazorg.

 

De Loopbaanvoucher glastuinbouw is letterlijk een cadeaubon of waardecheque die gebruikt kan worden voor loopbaancoaching voor medewerkers die werkzaam zijn in de glastuinbouw. Het is een effectief middel om inhoud te geven aan de afspraken die gemaakt zijn in de cao glastuinbouw gericht op loopbaancoaching. 

 

Meer informatie over de glossy en de loopbaanvoucher is te vinden op www.kasgroeit.nl