nieuws

Nieuws

Een stimulerende leercultuur creëren? Zo doe je dat!

een-stimulerende-leercultuur-creeren-zo-doe-je-dat
11 oktober 2016

Laatst was ik aanwezig op de Werkconferentie ‘Een stimulerende leercultuur creëren? Zo doe je dat!’. De bijeenkomst werd georganiseerd door AWVN en NRTO. Aan de orde kwam: hoe krijg je medewerkers aan het leren en wat levert dit nu op? Een tweetal bedrijven gaven een toelichting hoe zij met dit onderwerp aan de slag zijn gegaan in de praktijk.

 Jolanda Rosloot - Kas groeit

Als eerste kwam de ABN-AMRO aan het woord. De ABN-AMRO gaat met zijn medewerkers een ‘talentdialoog’ aan. In de talentdialoog wordt gesproken over de talenten, competenties en leerwensen van de medewerkers. Vervolgens wordt gekeken wat er mogelijk is. Zij richten hun focus op de medewerkers die zelf aan de slag willen en met plezier leren. Deze medewerkers worden gebruikt als voorbeeld binnen de organisatie om andere medewerkers te stimuleren.

 

Bij Zorgbalans was er een verschil ontstaan tussen behoefte aan zorg en de beschikbare kennis en competenties bij de medewerkers. De cliënten blijven langer thuis wonen, dit vraagt om anders opgeleide medewerkers. Zorgbalans ging in gesprek met de medewerkers met als uitgangspunt dat iedereen moest gaan leren. De medewerkers die aan de slag gingen ontwikkelden hun vakmanschap en kregen hierdoor ook meer uitdaging in hun werk.

 

Beiden bedrijven gaven als tip mee: ga regelmatig in gesprek met de medewerkers over hun  talenten, competenties en leerwensen. Alleen dan krijg je medewerkers die mee kunnen groeien, flexibel en wendbaar blijven binnen de organisatie. Wil je hiermee een start maken binnen je bedrijf Kas groeit biedt het loopbaancafé aan. Een in-company bijeenkomst waarbij medewerkers met elkaar in gesprek gaan over hun loopbaan, drijfveren en competenties.

 

Klik hier voor de flyer van het Loopbaancafé.