nieuws

Nieuws

Een stagiaire biedt kansen voor uw bedrijf

een-stagiaire-biedt-kansen-voor-uw-bedrijf
12 juni 2018

De tuinbouwsector is een sector die specialisten nodig heeft die willen werken in een sector die voorop loopt in oplossingen als het gaat om voedsel, energie en water. Denk bijvoorbeeld in functies op het gebied van logistiek, techniek, marketing en management, maar ook robotica, biotechnologie, duurzaamheid, enzovoorts. Het gaat dan ook vaak om vakgebieden waarbij mensen, de nieuwe generatie jongeren, niet direct aan de glastuinbouwsector zullen denken en dan zeker niet aan een carrière in de tuinbouw. Vaak komt dit omdat men niet bekend is dat de glastuinbouw juist om deze ambitieuze en gekwalificeerde mensen zit te springen. 

De stagestimulator interesseert jongeren voor de glastuinbouwsector, door het aanbieden van inspirerende stages, gastlessen en bedrijfsbezoeken. Door jongeren te laten 'zien', te ‘voelen' en de tuinbouw te laten ‘ervaren’ kunnen we het imago van de sector verbeteren en de tuinbouw aantrekkelijk maken als werkgever.


Het schooljaar 2017/2018 zit er al weer bijna op, studenten horen binnenkort of ze geslaagd zijn, stages-/afstudeeropdrachten worden afgerond, vakanties zijn geboekt en koffers worden gepakt, maar er wordt ook alweer naar het volgende schooljaar gekeken. Ziet u binnen uw bedrijf kansen, mogelijkheden voor een stagiaire of bent u bereid een groep studenten te ontvangen voor een bedrijfsbezoek neem dan contact op met de Stagestimulator via m.van.velzen@kasgroeit.nl.

 

Het project Stagestimulator is een initiatief van LTO Glaskracht Nederland