nieuws

Nieuws

Een inspirerende leider

een-inspirerende-leider
11 april 2017

Nu we bij Kas groeit bezig zijn met het thema leidinggeven in de 21e eeuw, keek ik even terug wie er voor mij een inspirerende leider was?

 

Toen ik net begon bij LTO had ik een leidinggevende die voor mij zeker onder de noemer Inspirerend viel. Maar wat deed hij dan nu precies? Terugkijkend kom ik tot de conclusie dat het belangrijkste was dat hij mij zijn vertrouwen gaf. Hij gaf mij de kans om te bewijzen dat ik een opdracht zelf kon oppakken en afronden. Niet dat hij van een afstand toekeek hoe ik aan de slag ging met een opdracht maar hij toonde betrokkenheid bij de taken die ik uitvoerde. Ook als het mis liep snelde hij niet meteen toe om het probleem op te lossen, maar gaf hij aandacht aan mijn pogingen om de situatie onder controle te krijgen.

 

Was het dan zo dat hij nooit kritisch was? Nee, dat was zeker niet het geval. Kritisch was hij zeker waarbij hij regelmatig vroeg naar het “waarom”. Maar ik heb dit nooit als negatief ervaren, dit vormde voor mij een uitdaging om mijn idee nog beter te onderbouwen en te bekijken vanuit verschillende invalshoeken. Hij gaf glashelder en consequent aan wat hij van het team verwachte, zodat als leden van het team van koers raakte wij ons zelf al snel corrigeerde. Waarop ons functioneren werd beoordeeld was geen verrassing, dit was duidelijk gecommuniceerd.

 

Behalve zijn gedrag was even zo belangrijk dat ik hem als een expert zag op het vakgebied, ik wilde graag van hem leren en hij stond open om zijn kennis te delen. Maar hij verwachte ook van ons dat we meedachten bij zijn opdrachten. Door deze werkwijze kwamen we als team steeds verder.

 

Ja, deze leidinggevende was voor mij zeer inspirerend. Wil je ook een inspirerende leider zijn? Kom dan naar onze bijeenkomst leidinggeven in de 21e  eeuw.


 

Dit project wordt gefinancierd door het Colland Arbeidsmarktfonds en ESF Duurzame Inzetbaarheid subsidie.