nieuws

Nieuws

Een dagje bij Esther van Mensch

21 maart 2019

Esther is Medewerker Tuinbouw bij J&P ten Have aan de Herenwerf te Maasland. Voor het project ‘Functies in beeld’ heeft Esther ons een dag meegenomen en een kijkje gegeven in haar functie als Medewerker Tuinbouw. Om Esther te bedanken voor haar medewerking hebben we haar verrast met een lekkere taart.

Esther werkte hiervoor in de detailhandel, maar heeft zes jaar geleden de overstap gemaakt naar de tuinbouw. Het werk in de tuinbouw is beter te combineren met de zorg voor haar kinderen. Als Medewerker Tuinbouw heeft Ester een breed takenpakket. Iedere ochtend staat op het planbord waar ze staat ingedeeld en wat de werkzaamheden zijn voor die dag. Het kan zijn dat ze in de ochtend aan het stek steken is, vervolgens planten aan het oppotten is en in de middag aan het inpakken omdat het eindproduct de vrachtwagen in moet naar de klant. Esther omschrijf haar werk als leuk en afwisselend, waarbij je onder goede omstandigheden met je handen lekker praktisch bezig bent. 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een doorsnee dag van Esther? Bekijk dan het filmpje:

 

Project ‘Functies in beeld’

In de glastuinbouw zijn extra mensen nodig. Door de enorme ontwikkelingen binnen de sector zijn de functies veranderd en verbreed. Er is behoefte aan: Leidinggevenden, technici, ict-ers, marketeers, sales, logistiek, HR en teeltspecialisten. Functies op zowel MBO, HBO of universitair niveau.  

Om je een indruk te geven van het werk in de glastuinbouw, hebben we een aantal functies voor je in beeld gebracht. Loop mee met een bedrijfsleider op een gerberakwekerij en kom te weten wat er allemaal speelt bij een salesmanager in de sierteelt. Bekijk ze allemaal op onze website: Functies in beeld.

Wil je meedoen en het verhaal van de Glastuinbouw vertellen in video of interview stuur dan een mail naar info@kasgroeit.nl.