nieuws

Nieuws

Een dagje als meewerkend voorman

Een dagje als meewerkend voorman
29 mei 2019

Jordi is Meewerkend voorman bij Agro Care aan het Wagenpad te Middenmeer. Voor het project ‘Functies in beeld’ heeft Jordi ons een dag meegenomen en een kijkje gegeven in zijn functie als Meewerkend voorman.

Jordi is op 15 jarige leeftijd als scholier al begonnen bij Agro Care. Al snel hadden ze bij Agro Care door dat Jordi meer in zijn mars had en hebben hem meer verantwoordelijkheid gegeven door bijvoorbeeld zijn leeftijdsgenootjes aan te sturen en te controleren op kwaliteit, kleur en tempo. In zeven jaar heeft hij zich opgewerkt tot Meewerkend voorman, een functie die hij nu sinds twee jaar invult.

In zijn functie als meewerkend voorman stuurt Jordi zo’n 60 medewerker aan. Hij is er voor verantwoordelijk dat het werk op de werkvloer goed wordt uitgevoerd. Je bent continue op een coachende manier mensen iets aan leren en tegelijkertijd bewaak je kwaliteit het tempo waarin gewerkt wordt en voer je registraties door.

Het werk van een meewerkend voorman is dynamisch en je werkt veel samen met collega’s. Je werkt mee en je hebt daarin een voorbeeldfunctie binnen jouw team. Je motiveert, geeft instructies, stuurt bij waar nodig en je geeft ook complimenten de klus weer geklaard is!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een doorsnee dag van Jordi? Bekijk dan het filmpje:

Project ‘Functies in beeld’

In de glastuinbouw zijn extra mensen nodig. Door de enorme ontwikkelingen binnen de sector zijn de functies veranderd en verbreed. Er is behoefte aan: Leidinggevenden, technici, ict-ers, marketeers, sales, logistiek, HR en teeltspecialisten. Functies op zowel MBO, HBO of universitair niveau.  

Om je een indruk te geven van het werk in de glastuinbouw, hebben we een aantal functies voor je in beeld gebracht. Loop mee met een bedrijfsleider op een gerberakwekerij en kom te weten wat er allemaal speelt bij een salesmanager in de sierteelt. Bekijk ze allemaal op onze website: Functies in beeld.

Wil je meedoen en het verhaal van de Glastuinbouw vertellen in video of interview stuur dan een mail naar info@kasgroeit.nl.