nieuws

Nieuws

Een dagje als Locatieteler / Teeltspecialist

Een dagje als locatieteler / teeltspecialist
13 juni 2019

Giel is Teeltspecialist of zoals ze dat bij Gipmans uit Venlo noemen Locatieteler. Voor het project ‘Functies in beeld’ heeft Giel ons een dag meegenomen en een kijkje gegeven in zijn functie als Locatieteler.

Giel heeft MBO Plantenteelt en vervolgens HBO Bedrijfskunde en Agribussines gestudeerd. Na afronding van zijn opleiding heeft hij een jaar als accountmanager gewerkt in de agrarische sector. In deze functie vond hij niet voldoende uitdaging en miste hij de koppeling tussen de praktijk en de theorie. Iets wat hij in de functie van Locatieteler heeft gevonden.

Een Locatieteler controleert de gewassen, regelt het juiste klimaat in de kas en zorgt voor voldoende voeding bij de plant. Giel is continu bezig met plannen en organiseren om de beste kwaliteit planten te telen.

Giel: "Telen van planten is veel meer dan alleen watergeven. Als locatieteler ben je bewust bezig met de groei van een plant; hoe denkt een plant, hoe groeit een plant en wat heeft een plant nodig. Hier stuur je op en waar nodig pas je de planning aan. Dagelijks heb je overleg met de senior teler en maak je rondes langs het gewas; zitten we op schema, moet er een graadje bij of juist een graadje af, moeten we misschien extra watergeven. Met de locatiemanager stem je de personele planning en kijk je ook wat er nog meer nodig is om op schema te blijven".

Na een dag werken komt Giel thuis met een voldaan gevoel. Hij werkt met een levend product, met continu veranderende groeiomstandigheden hierdoor blijft hij zichzelf ontwikkelen. Giel wil nog veel meer over de planten te weten komen, om op termijn zelf een teelt kunnen runnen en een teeltteam te coachen en aan te sturen.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een doorsnee dag van Giel? Bekijk dan het filmpje:

 

 

Project ‘Functies in beeld’

In de glastuinbouw zijn extra mensen nodig. Door de enorme ontwikkelingen binnen de sector zijn de functies veranderd en verbreed. Er is behoefte aan: Leidinggevenden, technici, ict-ers, marketeers, sales, logistiek, HR en teeltspecialisten. Functies op zowel MBO, HBO of universitair niveau.  

Om je een indruk te geven van het werk in de glastuinbouw, hebben we een aantal functies voor je in beeld gebracht. Loop mee met een bedrijfsleider op een gerberakwekerij en kom te weten wat er allemaal speelt bij een salesmanager in de sierteelt. Bekijk ze allemaal op onze website: Functies in beeld.

Wil je meedoen en het verhaal van de Glastuinbouw vertellen in video of interview stuur dan een mail naar info@kasgroeit.nl.