nieuws

Nieuws

Deel II Sion Young Plants; Erik neemt zichzelf en zijn loopbaan serieus

deel-ii-sion-young-plants-erik-neemt-zichzelf-en-zijn-loopbaan-serieus
21 december 2017

Veredelaar Sion is een bekende naam in de glastuinbouwsector. Sion biedt een brede collectie van de populaire Phaleanopsis potorchidee. Maar ook een organisatie als Sion is afhankelijk van de inzet en expertise van haar medewerkers.

 

Erik van der Sluis is P&O adviseur bij Sion. In de dagelijkse praktijk gaan zijn werkzaamheden alle kanten op. Bijvoorbeeld de standaard P&O taken; personeel, uren, contracten, etc. Maar zijn belangrijkste rol is toch wel het adviseren en ondersteunen van de groep teamleiders, met hun assistenten. Met als grootste doel, of rol zoals hij dat zelf omschrijft, het verder helpen van de organisatie om zelfregulerend te worden en te blijven in de toekomst.

 

Erik neemt zichzelf en zijn loopbaan serieus

In maart van dit jaar is Erik daarom het loopbaanvouchertraject van Kas groeit gestart.

 

Erik: ‘’Ik vind dat iedereen die zichzelf en zijn werk serieus neemt op welke manier dan ook zichzelf moet blijven ontwikkelen. De loopbaanvoucher is daarbij een mooi hulpmiddel en een kans om eens goed naar jezelf en je loopbaan te kijken en te ontdekken waar jouw ontwikkelmogelijkheden liggen. Maar je moet er wel voor open stellen en jezelf er aan overgeven, anders werkt het niet. Tijdsinvestering is minimaal, maar het resultaat is zeer waardevol.’’

 

Erik komt uit het supermarktwezen, had een commerciële achtergrond, maar in zijn werk al wel raakvlakken P&O. Bij toeval is hij de tuinbouw ingerold als veelzijdige duizendpoot.

Erik: ‘’Het enige wat ik niet deed was teelt en commercie, verder deed ik personeelszaken en kwaliteitscontrole.  De jaren daarna ben je jezelf steeds verder gaan vormen en ontwikkelen, wet en regelgeving gaan leren en weten waar je de informatie vandaan moet halen. En uiteindelijk P&O adviseur van Sion geworden.’’

 

In het verleden heeft Erik wel vaker persoonlijkheids- en beroepskeuzetesten gedaan, maar je ontwikkelt jezelf, je verandert en dus vond Erik het interessant om weer eens te kijken of hij nog steeds op de juiste plek en of zijn sterke en zwakke punten nog steeds hetzelfde zijn als een paar jaar geleden.

 

Erik: ‘’Ik heb het traject als heel laagdrempelig ervaren. De coach van Matchcare was van het type hands-on en erg praktisch ingesteld. De testen waren erg leuk om te maken en de uitkomsten opvallend goed, herkenbaar, een bevestiging, maar ook een stukje bewustwording. Het was leuk om geconfronteerd te worden met je sterke- / zwakke punten en valkuilen. Je wordt aan het denken gezet.  Soms is het ook lastig om over jezelf je sterk- / zwakke punten en valkuilen te benoemen, maar je merkt uiteindelijk wel dat er een rode lijn in zit en dat deze vrij stabiel is en dat die ook bij jou hoort’’.

 

En met de coach ga je vervolgens bekijken welk traject je zou kunnen bewandelen en welke cursussen/trainingen daarbij passen. Of zit je gewoon op je plek en moet je blijven doen waar je goed in bent desgewenst met een passende cursus of workshop.

 

Ben je getriggerd door de ervaring van Erik, meldt je dan aan voor het loopbaanvoucher-traject!