nieuws

Nieuws

De toekomst van Marjolein

de-toekomst-van-marjolein
11 oktober 2016

Sinds 2,5 jaar werkt Marjolein Verpaalen mee op het bedrijf van haar ouders. Op termijn wil ze het  bedrijf samen met haar broer overnemen van haar ouders. Waarom is dat haar droom en hoe gaat ze dat realiseren?

 

Op de HAS Hogeschool volgde Marjolein de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness. Maar al op de HAVO wist ze dat ze het bedrijf van haar ouders graag wilde overnemen. Marjolein werkte altijd mee op het bedrijf in de schoolvakanties. Het is voor haar lastig om uit te leggen, waarom ze ervoor kiest om het bedrijf over te nemen. Voor haar is het zo’n logische stap. Marjolein: “Ik werk met een levend product en elke dag is anders, dat maakt dat het werk mee aanspreekt en ik graag het bedrijf overneem”.

 

Het bedrijf teelt aardbeien onder glas en daarnaast telen ze ook aardbeienplanten. De opzet is niet perse om te groeien in oppervlakte, maar ze willen kwaliteit leveren en een completer assortiment. Er wordt over gedacht om naast aardbeien en frambozen een andere bessensoort te gaan produceren. Marjolein: “Op dit moment is de vraag naar aardbeien groot, maar als ook het aanbod  stijgt blijft dat niet zo. We willen niet afhankelijk zijn van alleen de aardbeien, daarom kiezen voor een breder assortiment”.

 

Het overnemen van het bedrijf is wel een meerjarig traject. Marjolein: “Ik schat in dat dit pas over 10 jaar zal spelen”. Op dit moment zijn haar vader en moeder nog eigenaren van het bedrijf. Marjolein: “Mijn broer en ik groeien langzaam in de rol van ondernemer. Het afgelopen jaar hebben we veel gedaan aan onze eigen ontwikkeling. Met een coach hebben we gekeken naar de communicatie onderling. Deze coach zat elke maand bij ons overleg. Per thema bespraken we hoe dingen verlopen zijn en wat er beter had gekund. Nu overleggen we wekelijks. Bij Jacobs en van Rooij hebben we de training organiseren en functioneren gevolgd. Dit was om de structuur helder te krijgen binnen het bedrijf. Aan de hand van een organisatiebord brachten we alle taken binnen ons bedrijf in kaart. En vervolgens hebben we elke taak aan iemand toegewezen. Zodat er altijd iemand verantwoordelijk is voor elke taak.

 

De afgelopen tijd hebben we best veel tijd besteed aan onze ontwikkeling. Het komende jaar zal alles wat we geleerd hebben even moeten bezinken. En volgend jaar doen we weer een aantal nieuwe trainingen”.  

 

Wil je advies over welke opleiding het beste bij jou past? Neem contact op met één van onze opleidingsmanagers.