nieuws

Nieuws

De toekomst van Gevers planten – meer omzet met minder uren

de-toekomst-van-gevers-planten-n-meer-omzet-met-minder-uren
14 oktober 2015

Dit jaar bestaat de plantenkwekerij van Alex Gevers 50 jaar. Ooit begon zijn vader met een hoveniers bedrijf, na tien jaar stapte hij over naar een kwekerij. Alex zit zelf sinds 30 jaar in het bedrijf. Welke ontwikkeling verwacht hij binnen zijn bedrijf? En hoe zorgt hij dat zijn werknemers hierop voorbereid zijn?

Alex: “Op onze oude locatie zijn we door de gemeente uitgekocht omdat er een natuurgebied in de buurt was. Onze nieuwe locatie wilden we bouwen in de buurt waar veel van onze klanten zitten. We hebben een nieuwe kas gebouwd in Heusden. Veel klanten hebben we dan ook weten te behouden”.

De klanten van Alex Gevers zijn tuincentra, bloemisten, de kleinere bouwmarkten en de kleinere supermarkt. Ze willen graag een vast assortiment op een vast tijdstip: Alex: “We doen alles voor deze klanten: het transport de stickers, de gewenste potten. Zelf bezoek ik regelmatig mijn klanten in deze regio. Een externe verkoper verkoopt onze producten in het Westland. We hebben weinig last van de crisis gehad. Hier en daar een klant verloren en een nieuwe erbij gekregen. Maar over het algemeen hebben we een vast maar divers klantenbestand.

We onderscheiden ons door een groot assortiment bloeiende potplanten en we proberen het net iets beter doen dan andere telers. Het transport moet goed geregeld zijn, de juiste sticker moet geplaatst worden en het juiste potje moet om de plant. Secuur werken is heel belangrijk.

In de toekomst willen we mogelijk nog verder uitbreiden en efficiënter werken. Meer planten uit de kas halen. De kas is het duurste van dit bedrijf en daar wil ik dus het meeste uithalen. En efficiënter werken kan natuurlijk door automatisering. Ik verwacht dat ons bedrijf te maken krijgt met camerasortering, een automatische inpaklijn en een verspeenrobot. Ik verwacht in de toekomst meer omzet te maken met minder uren arbeid.

Door deze veranderingen zal er meer van het personeel gevraagd worden. Vooral van de leidinggevenden. Die zullen meer verstand moeten hebben van computers, het sorteersysteem en de oppotmachine. Mensen zullen het tempo van het bedrijf moeten kunnen volgen. Voor een deel heeft dit te maken met het niveau van de werknemer. En voor een deel met het blijven opleiden van personeel. Dit doe ik door ze regelmatig een cursus aan te bieden”.

Ook in gesprek over de toekomst van uw bedrijf en de competenties van uw werknemers? Neem contact op met een opleidingsmanager van Kas groeit. /contact.html