Nieuws

Medewerkers van de toekomst

16 november 2021

In februari 2022 gaan de meeste studenten weer op stage. Het goed om nu na al te denken over inspirerende stageopdrachten. Heb jij al een idee?

Zaaien 

Met een arbeidsmarkt waarin het steeds lastiger wordt om aan goed gekwalificeerd personeel te komen, is investeren in jongeren een slimme zet. Veel bedrijven zullen het dit moment aan den lijve ondervinden. Inspirerende stages zullen het imago van de sector onder jongeren verbeteren en de tuinbouwbedrijven aantrekkelijker maken als werkgever. Eerst zaaien voordat je kunt oogsten dus. 

Groene- / grijze opleiding

Waarschijnlijk denk je al snel aan een stagiair met een ‘groene opleiding’. Dat kan, maar besef dat je een groot deel van de stagiairs juist kunt vinden in de richting van een heel ander vakgebied (grijze opleiding). Denk eens aan stagiair in de richting van Marketing of Communicatie, die je social media en website een upgrade geeft of een marketingstrategie onder de loep neemt. Of denk eens aan een technische stagiair, die je zo enthousiast maakt over de grote diversiteit aan technische handelingen in de glastuinbouw, dat hij al zijn klasgenoten hierover vertelt. En wat denk je van een commerciele stagiair, die jouw verkoop of afzetmarkt een nieuwe impuls geeft?

Denk ook aan bepaalde projecten waaraan jij zelf in je dagelijkse werk onvoldoende aan toekomt, maar waar een stagiair zich volledig in vast kan bijten!

Het formuleren van een opdracht

Kasgroeit helpt je graag bij het formuleren van je opdracht. Juist het formuleren van een opdracht is belangrijk om zo gericht te kunnen zoeken en in contact te komen met de juiste student. Denk daarbij vooral out of the box. Spelen er thema’s binnen jouw bedrijf die je graag opgepakt ziet worden maar waar je zelf niet aan toe komt? Een stagiair kan je hier wellicht verder mee helpen.

Inspiratie?

Wil je geïnspireerd worden door andere kwekers? Kijk dan op onze pagina met andere stageopdrachten! Check ook ons handige stagehandboek waarin we je veel tips en voorbeelden geven!

Heb je hulp nodig bij het opstellen van een inspirerende stageopdracht? Op de pagina over stages hebben we tips en tools voor je verzameld. We helpen je graag met het opstellen van een stageopdracht. Ook helpen we graag bij het leggen van contacten met het onderwijs en het vinden van geschikte stagiairs.