nieuws

Nieuws

De Horti Bedrijfsschool is geen school

de-horti-bedrijfsschool-is-geen-school
26 januari 2015

Dat heb ik zo vaak moeten uitleggen de afgelopen jaren. Kas groeit is geen school! We hebben geen docenten in dienst en we “verkopen” ook niet onze eigen opleidingen. Regelmatig dacht ik: ‘waarom heten we dan zoals we heten?’ Het dekt in ieder geval de lading niet.

 

Wat doen we dan wel is vaak het volgende onderwerp van gesprek. We stimuleren een leven lang leren bij ondernemers en werknemers binnen de glastuinbouw. Dat doen we op veel verschillende manieren. De ene dag ben ik met een werknemer in gesprek over zijn/ haar talenten. En hoe die optimaal ingezet kunnen worden in zijn/ haar huidige functie. De volgende dag maak ik een plan over hoe er meer van elkaar geleerd kan worden op de werkvloer.

 

Natuurlijk ontwikkelen we ook nieuwe cursussen of opleidingen voor de sector. Maar dat doen we altijd in samenwerking met andere opleiders. Wij gebruiken onze ervaringen bij bedrijven. En geven dus input over de wensen van het bedrijfsleven. We verbinden dan onze naam wel aan de opleidingen die we mede ontwikkeld hebben. En kunnen ook de kwaliteit van cursussen beoordelen, door middel van de branche erkenning van Kas groeit.

 

Dat doen we dus allemaal wel. Maar hoe vat je dit nu samen in één naam? Wat in ieder geval duidelijk is. Het woord school hoeft er niet in voor te komen. Veel werknemers binnen de glastuinbouw hebben een negatieve associatie bij dit woord. En er zijn tegenwoordig zoveel leukere manieren om te leren. Via filmpjes bijvoorbeeld en daarvoor hoef je niet perse van je werkplek af. Als we een beter passende naam kunnen vinden is de naam op zich geen onderwerp meer van gesprek. En kunnen we het voortaan direct hebben over hoe we bedrijven en werknemers verder kunnen helpen in hun ontwikkeling.

 

Mara Juckers, scholingsadviseur Horti Bedrijfsschool, m.juckers@kasgroeit.nl

 


Noot voor de redactie: Neemt u voor meer informatie contact op met Mara Juckers: 06 - 30 10 82 61 of via 070 307 50 33. Of mail naar: info@kasgroeit.nl