nieuws

Nieuws

De groei van Smit Kwekerijen - Obed Smit

de-groei-van-smit-kwekerijen-obed-smit
25 september 2017

Hoe realiseert Smit kwekerijen groei? Welke ontwikkelingen hebben hier invloed op en wat betekent dat voor hun mensen. Dat vertelt Obed Smit van Smit kwekerijen.

Groei

Obed Smit:Bij Smit kwekerijen wordt groei onder andere gerealiseerd door meer samenwerking in de keten, met klanten, collega kwekers en leveranciers. Er zijn bijvoorbeeld klanten die nieuwe soorten vragen die we vervolgens exclusief gaan produceren. We besteden productie uit aan collega kwekers die nog ruimte hebben en met leveranciers maken we steeds meer stekmateriaal in bijvoorbeeld Afrika en Portugal. Ook investeren we  in standaardisatie en automatisering van processen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen krijgt steeds meer nadruk waar op ingespeeld wordt. We blijven een innoverend en groeiend bedrijf die de vleugels nu ook buiten Europa gaat uitslaan”.

Bedrijfsvoering

Technologische ontwikkelingen groeien exponentieel (ook in de tuinbouw). Dit heeft ook invloed op de bedrijfsvoering bij Smit kwekerijen. Obed Smit:Allereerst moeten we ervoor zorgen dat we op de hoogte blijven over de groeiende mogelijkheden. Als er besparingen of grote voordelen zijn te behalen in kwaliteit, arbeidsomstandigheden of milieu willen wij daar op inspelen. Alle ontwikkelingen hebben nu al invloed op het werk dat er bij ons is. Zo vraagt de toepassing van biologische gewasbescherming een ander manier van werken bij onze teeltmedewerkers. Onze technische dienst speelt in op meer duurzame energie en nieuwe technieken in waterzuivering. Ontwikkelingen in informatietechnologie en multimedia worden steeds belangrijker in de marketing en verkoop. Bij de werving van nieuwe medewerkers houden we hier al rekening mee. En we stimuleren natuurlijk de ontwikkeling van onze eigen medewerkers.

 

Om ervoor te zorgen dat onze werknemers passen bij de Smit kwekerijen over 10 jaar doen wij aan toekomstgerichte werving van nieuwe medewerkers. We zorgen voor een gezonde verhouding tussen vast en  flexibel personeel voor directe en uitwisselbare functies. Duurzaam personeelsbeleid gericht op talentenmanagement, ontwikkeling, gezondheid maar ook indien nodig begeleiding naar ander beter passend werk. De loopbaanvouchers van Kas groeit zetten we in om onze werknemers te ontwikkelen”.

Samenvattend

De succesfactor van Smitkwekerijen is om een goede kweektechniek te gebruiken en om planten te produceren waar de consument op zit te wachten. Maar het zijn de mensen die het doen. Technische innovaties worden niks als je geen mensen hebt die ermee kunnen werken.

 

Wil je ook zorgen dat jouw werknemers zijn voorbereid zijn op de ontwikkelingen binnen jouw bedrijf? Lees de informatie over de loopbaanvoucher en neem contact op met één van de opleidingsmanagers van Kas groeit.