nieuws

Nieuws

De creatieve kant van Isabella van Daalen

de-creatieve-kant-van-isabella-van-daalen
10 december 2015

Het product Alstroemeria promoten op de veiling, dat was wat Isabella van Daalen graag wilde. Isabella: ”er lopen op de veiling tenslotte honderden kopers voor de klok rond”. Om hiermee te starten volgde ze  een cursus Bloemschikken, maar hoe kwam ze op dit idee?

 

Isabella van Daalen heeft samen met haar man Gert een  Alstroemeria kwekerij in Brakel ‘Kwekerij de Hazekamp. Wij verkopen al onze bloemen via de veiling. Daar krijgen we een goede prijs voor onze bloemen en we houden gewoonweg niks over om op een andere manier te verkopen. Ik wilde op deze plek laten zien hoe veelzijdig de Alstroemeria is en wat je er allemaal mee kunt doen. Maar het maken van zo’n mooi bloemstuk is een vak apart. Daarom volgde ik een cursus bij Elso Post van de Floral academy. . Hij leerde mij om elke keer weer een verrassend stuk te maken”.

 

Gisteren is er een kerststuk naar de veiling gegaan. Isabella: “Rood en wit hoeven we rond de kerstdagen niet extra te promoten, dus  heb ik een stuk gemaakt met de roze Alstroemeria en roze kerstballen. We krijgen er leuke reacties op. Volgend jaar wil ik een cursus gaan volgen om nog meer te gaan doen op Facebook. We hebben een facebookpagina en ik vind het leuk om klanten te laten zien hoe ons product geteeld wordt. Ik wil graag meer mogelijkheden van Facebook leren kennen.

 

We hebben niet de grootste kwekerij, maar het is wel belangrijk om bij te blijven. Mijn man heeft bijvoorbeeld net de cursus het Nieuwe telen afgerond. De marketing is meer mijn ding. Dit heb ik altijd leuk gevonden. Zelf heb ik een HBO opleiding Marketing afgerond. Deze heb ik van huis uit online gevolgd. Het idee om ons product beter te promoten op de veiling kwam dus niet uit de lucht vallen. Onze kwekerij is klein, en juist daarom moet je af en toe iets anders doen.

 

Wilt u als ondernemer ook iets anders doen? Voor tips voor passende opleidingen bel of mail onze opleidingsmanager.