Nieuws

Cursusaanbod voor de regio Noordoost Nederland

29 juli 2021

“Als ik iemand heb opgegeven voor een cursus, dan gaat het niet door vanwege te weinig deelnemers” is een veelgehoorde frustratie van bedrijven bij het opleiding van mensen. Door samen te werken met opleiders en bedrijven in de regio probeert Kasgroeit hier verandering in te brengen.

Samen met het Zone.college in Zwolle en Agravisi is er een opleidingsaanbod samengesteld voor bedrijven in de regio Noordoost Nederland. Hierbij zetten we het opleidingsaanbod voor het najaar van 2021 op een rij. Wil je meer weten stuur, dan een mail naar info@kasgroeit.nl. Natuurlijk kun je je ook gelijk aanmelden via de linkjes bij de verschillende opleidingen.

Basiscursus Glastuinbouw Zone.college

Werk jij bij een kwekerij en wil je je de vaktechnische aspecten van plantenfysiologie en bemesting eigen maken? In 6 dagdelen leer je alles over de verschillende functies van de onderdelen van planten en de werking van meststoffen in de praktijk.

Pools - De basiscursus Glastuinbouw wordt ook aangeboden in het Pools.

Vervolgcursus Glastuinbouw Zone.college

Heb je de basiscursus glastuinbouw gevolgd of beschik je al over de basiskennis plantfysiologie en bemesting dan kun je deelnemen aan deze vervolgcursus. In 10 dagdelen leer je meer over de groeifactoren, het kasklimaat, sensoren en bemestingsmanieren. 

Spuitlicentie in het Pools Agravisi

De laatste jaren komen er steeds meer Poolse medewerkers die verantwoordelijke taken op zich nemen zoals de gewasbescherming. Zij dienen in het bezit te zijn van het Vakbekwaamheidsbewijs Uitvoeren Gewasbescherming (spuitlicentie 1). Agravisi biedt de cursus en de daarbij behorende examens aan in het Pools. De cursus wordt door een vakbekwame (van Poolse afkomst) docente worden gegeven. Degene die voor het examen slagen, behalen het officiële bewijs van bekwaamheid en krijgen (na ca. 4 weken) via Bureau Erkenningen hun ‘spuitpas’ toegestuurd.

  • In de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: Ziekten en plagen, techniek en veiligheid en het kunnen lezen en interpreteren van de etiketten;
  • Kosten € 830,-
  • Planning najaar 2021
  • Bij belangstelling stuur een mail aan info@kasgroeit.nl

Wil je ook een cursus organiseren in deze regio? Neem contact met ons op dan kunnen we de mogelijkheden bespreken!