nieuws

Nieuws

Cursus Het Nieuwe Telen voor docenten

cursus-het-nieuwe-telen-voor-docenten
20 augustus 2018

LTO Glaskracht Nederland organiseert in het kader van innovatieprogramma Kas als Energiebron drie tweedaagse trainingen over Het Nieuwe Telen (HNT) voor 'groene' mbo- en hbo-docenten. De trainingen vinden dit najaar plaats.

 

De training behandelt in twee dagen alle achtergronden en actualiteiten rondom Het Nieuwe Telen voor docenten van glastuinbouwopleidingen. Ook gaan de docenten op excursie naar een bedrijf dat HNT toepast in de praktijk.

 

Ten behoeve van het onderwijs is een cursusboek over HNT voor het mbo uitgegeven. Het boek is uitgegeven door het Ontwikkelcentrum en kwam tot stand in samenwerking met Kas als Energiebron. Het cursusboek biedt oefenvraagstukken en presentaties die docenten tijdens hun lessen kunnen gebruiken.

 

De trainingen vinden plaats van 13.00 tot 20.30 uur op de volgende locaties en datums:

  • Hoorn (NH): woensdag 26 september en woensdag 3 oktober
  • Naaldwijk: donderdag 4 en donderdag 11 oktober
  • Dronten: dinsdag 6 en dinsdag 13 november

Aan de tweedaagse cursus zijn voor docenten die willen deelnemen geen kosten verbonden. Wilt u zich aanmelden of meer informatie over Het Nieuwe Telen en het onderwijs? Dit kan via Marc van Stokkum, vanstokkumtraining@online.nl of Aat Dijkshoorn, adijkshoorn@ltoglaskracht.nl.

 

Kasgroeit gelooft in de belangrijke rol van docenten bij het naar een hoger plan tillen van werken, leren en ontwikkelen in de tuinbouwsector.

 

Kas als Energiebron is het innovatie- en actieprogramma van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid en LTO Glaskracht Nederland.