nieuws

Nieuws

Corné staat fluitend in de kas

corne-staat-fluitend-in-de-kas
25 oktober 2016

Zijn vader is automonteur geweest en ook de kant van zijn moeder is technisch. Corné is van kleins af aan al bezig met techniek. Hij deed de opleiding mechatronica. Sinds 8 maanden werkt hij bij plantenkwekerij Leo Ammerlaan bij de technische dienst en in zijn vrije tijd knutselt hij nog wat aan zijn oldtimers.

 

Voordat Corné bij Leo Ammerlaan werkte, werkte hij bij een bedrijf dat hoogwerkers verhuurt. Hij loste storingen op bij hoogwerkers. Bij dit bedrijf maakte hij de afspraak dat hij elk jaar een cursus kon doen. Maar die afspraak kwamen ze niet na. Dat was voor hem een reden om op zoek te gaan naar een andere baan.

 

Sollicitaties
Ongeveer anderhalf jaar lang deed hij verschillende sollicitaties. Hij solliciteerde op verschillende functies, maar hij wilde niet zomaar een overstap maken. Het aanbod moest wel aantrekkelijker zijn dan zijn huidige functie. Hierbij keek hij naar de lengte van het contract, de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en het salaris. Maar niemand bood datgene waar hij naar zocht. Leo Ammerlaan was zijn laatste poging. Corné:Anders zou ik me er bij neerleggen dat ik zou blijven waar ik zat”. En het was raak.

 

Hij heeft het erg naar zijn zin bij plantenkwekerij Leo Ammerlaan. Corné:Toen ik solliciteerde kwamen de mensen uit de kantine naar me toe. Ze maakt een praatje met me en vroegen waarvoor ik kwam solliciteren. Het is een heel sociaal bedrijf. En ik vind het leuk dat er verschillende culturen werken. Ook met de Poolse werknemers heb ik goed contact.”

 

Technische dienst
Bij de technische dienst werkt hij samen met drie collega’s. Iedereen heeft voorkeuren voor bepaalde werkzaamheden. Zijn ene collega werkt graag aan de elektrokarren. De andere werkt graag aan de waterleidinglekkages. Zelf is hij graag bezig met machines opknappen en aan het verhelpen van  grote storingen.

 

Blijven leren
Corné vindt het belangrijk om steeds bij te leren, want kennis is macht zei zijn vroegere docent altijd. En hij vindt het ook gewoon leuk. Als je weet waar je mee bezig bent krijg je ook steeds meer  verantwoordelijkheden. Corné: ''Bij Leo Ammerlaan mocht ik bijvoorbeeld gelijk al zelfstandig werken en zelf de materialen bestellen die ik nodig had”.  

 

Op dit moment werkt hij aan de bakkenspoelmachine. Die functioneert niet. Dan kijkt hij met de productiemedewerker naar wat die wil dat de machine kan en wat er aan de machine verbeterd kan worden. Een ander project wat hij gaaf vond was het verplaatsen van een machine naar een andere locatie. Hij koppelde de machine los, haalde deze uit elkaar, zette deze in de vrachtwagen en bouwde deze weer op bij de nieuwe locatie.

 

In de toekomst wil Corné graag leidinggeven en verbeterprojecten aan machines doen. Over een paar weken start hij met een cursus basis elektrotechniek. Corné:Ik werk hier nog niet eens een jaar dus stapje voor stapje.”

 

Wil je weten welke functie goed bij jou past? Ga kosteloos in gesprek met een loopbaancoach. Gebruik de loopbaanvoucher.


 

De loopbaanvoucher wordt gefinancierd door het Colland Arbeidsmarktfonds en ESF Duurzame Inzetbaarheid subsidie.