nieuws

Nieuws

Branche-erkenning voor opleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw (HAS)

branche-erkenning-voor-opleiding-bedrijfskunde-voor-de-tuinbouw-has
1 april 2014

De bedrijfsopleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw van HAS Hogeschool is vorige week officieel Branche Erkend.  De branche-erkenning  van Kas groeit geeft aan dat de opleiding aansluit bij het werkveld van de ondernemers en medewerkers in de tuinbouw . Dit beamen ook de huidige deelnemers van de opleiding die in Venlo gegeven wordt.


"Het is als ondernemer belangrijk je te blijven ontwikkelen. De opleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw draagt daar zeker aan bij", aldus cursist Nicole Litjens van Kwekerij Litjens BV. Paul Reijnders van P.J. Reijnders glastuinbouw: "Het goede van de opleiding is dat we beginnen bij de basis en dat daarna de onderwerpen en discussies van een steeds hoger niveau worden." "Bedrijfskunde voor de Tuinbouw is heel leerzaam", zegt Manon Hoeymakers van Hoeymakers Fruit VOF. "De opleiding heeft geen schools karakter, er is ruimte voor een open discussie met collega's, geleid door docenten." Wegens de positieve reacties van onze deelnemers in Venlo, start de opleiding in september niet alleen in Venlo, maar ook in het Westland.


Ondernemerschap en leiderschap verbeteren Bedrijfskunde voor de Tuinbouw is een opleiding voor ondernemers en bedrijfsleiders die aan het roer staan van een tuinbouwbedrijf waarvan de bedrijfsvoering de afgelopen jaren in complexiteit is gegroeid of nog steeds groeit. Het is een opleiding voor ondernemers en bedrijfsleiders die hun competenties op het gebied van ondernemerschap en leiderschap willen verbeteren. Doel van de opleiding is om te inspireren en de ondernemer of bedrijfsleider te versterken in hun ondernemerschap. De ambitie is dit te laten resulteren in nieuwe producten, processen en verdienmodellen. Het niveau is hoog. We verwachten van deelnemers minimaal werk – en denk niveau op hbo-niveau.


HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen is als kennisinstelling verbonden aan HAS Hogeschool en is bedrijven van dienst in e agribusiness, food-, milieu en groene sector met opleidingen, trainingen en toegepast onderzoek en advies. Zij hebben door de directe relatie met HAS Hogeschool actuele kennis en brede deskundigheid in huis en zijn de schakel tussen onderwijs en de food- en agribusiness.

 

Bron: groentennieuws

Publicatiedatum: 26-3-2014