nieuws

Nieuws

Blog: Met welke route kom je op dezelfde lijn?

Blog: Met welke route kom je op dezelfde lijn?
27 mei 2020

Pinkstermaandag is het 1 juni en dan mogen we weer naar het terras! Ook zijn bijeenkomsten tot 30 personen weer mogelijk mits we rekening houden met de 1,5 m afstand. Voor mij de reden om zo langzamerhand weer wat activiteiten te organiseren met familie en vrienden. Maar dat was nog niet zo makkelijk gezegd als gedaan...

Niet op 1 lijn

Zo had ik een wandelroute bedacht waar iedereen op een ander punt begint zodat je elkaar tegen komt voor het maken van een praatje. Dit idee dropte ik in de familie app. Er ontstond al snel veel gedoe. Niet iedereen denkt kennelijk hetzelfde over de versoepeling van de regels. De een ziet meer gevaren dan de ander. Dat zal het nog lastig maken om uit deze lockdown te komen.

De voorruit is beslagen

Aan de ene kant ontstaan wel weer de behoeftes om elkaar te zien en de gezelligheid op te zoeken. Maar we weten niet wat het effect zal zijn als er weer meer sociale activiteiten zijn opgestart. Zoals Jaap van Dissel van het RIVM het beschrijft: onze voorruit is beslagen, we hebben alleen maar een achteruitkijkspiegel.

Stel dat..

Dat geldt natuurlijk ook voor je bedrijf. De ene medewerker gaat wat makkelijker met de regels om, de ander heeft uit angst voor ziekte wat meer moeite om naar zijn werk te komen. ‘Want stel dat…’ Omdat er in de tuinbouw veel flexkrachten werkzaam zijn, geeft dit bedrijven een extra kwetsbare positie.

Blijf in gesprek

Ook nu het beter gaat is het belangrijk met elkaar in gesprek te blijven. Ga na: Hoe ervaart iedereen het? Hoe ga je met elkaar om als iemand zich totaal niet aan de regels houdt? Afhankelijk van je persoonlijkheid en de invloed van de omgeving gaat ieder mens verschillend met de situatie om. Hebben medewerkers zelf ideeën hoe ze het werk of de werkplek meer coronaproof kunnen inrichten? Hoe kijk je samen naar de toekomst?

Voorkom wrijving

Duidelijk communiceren blijft tijdens een crisis het aller belangrijkste. Probeer zowel in teamverband als één op één te blijven communiceren. Dit voorkomt wrijving. Wil je meer weten over communiceren in tijden van crisis? Binnenkort komt Kasgroeit met korte filmpjes waarin we tips geven over dit soort onderwerpen.

Deze blog is geschreven voor Floranews door Anneke Postma, adviseur opleiding, ontwikkeling en HR