nieuws

Nieuws

Blog: Betekenisvol werk

1 oktober 2020

Binnen ons werk staan we niet altijd stil bij de impact die we kunnen hebben op het leven van iemand. Deze kandidaat wist duidelijk wat hij wilde en maakte een carrièreswitch naar de techniek in de glastuinbouw.

Wervingsfilm maken

Afgelopen weekend zie ik de eerste versie. De eerste versie van één van de twee wervingsfilmpjes die in de maak zijn om een nieuwe lichting technici in de dop te werven voor de glastuinbouwsector.

Hoewel achter elk mens een bijzonder verhaal schuilt vind ik het verhaal van één de hoofdrolspelers in de filmpjes wel heel bijzonder. Geboren in Eritrea en naar Nederland gekomen voor een betere toekomst schittert hij nu in een wervingsfilm voor ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’.

Gesprekken

Samen met mijn collega Martijn hebben we in 2019 alle gesprekken met de potentiële kandidaten uit de eerste lichting gedaan. Kandidaten konden zich digitaal aanmelden voor het traject. Zo kwam ook de aanmelding van deze kandidaat binnen. Zijn CV en motivatie waren niet spectaculair maar we hebben hem wel uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Maritieme techniek

In het gesprek werden we positief verrast. Voor de twee jaar dat hij op dat moment in Nederland was sprak hij zeer goed Nederlands. Hij wist ook duidelijk wat hij wilde. Hij volgde op dat moment een mbo-opleiding in het Nederlands maar heel de dag in de schoolbanken vond hij niks. Hij had in Eritrea maritieme techniek gestudeerd en altijd al interesse in techniek gehad. Een ambitieuze jonge vent die op dat moment in de keuken van een fastfood restaurant werkzaam was, maar duidelijk meer wilde!

Bowlen en eten

Gemotiveerd gingen met we met hem aan de slag. Hij is bij drie bedrijven op gesprek geweest en uiteindelijk is hij bij Vitensa aan de slag gegaan. In oktober 2019 heeft hij de basiscursus tot technicus in de glastuinbouwsector, die speciaal voor dit traject was ontwikkeld is, gevolgd bij het ROVC. De opleiding heeft hij succesvol afgerond. Onderling klikte het dusdanig goed met de cursisten dat ze de cursus hebben afgesloten met een avond eten en bowlen. Er is zelfs een heuse app groep.

Vitensa

Nu we een jaar verder zijn is mooi om te zien hoe hij zich heeft ontwikkeld. Binnen Vitensa is men erg tevreden, recent heeft hij een inventarisatie gemaakt van de stand van zaken van al het technisch onderhoud binnen Vitensa. Dit heeft hij verwerkt in Excel en gepresenteerd aan het managementteam.

De impact van ons werk

Binnen ons werk staan we niet altijd stil bij de impact die we kunnen hebben op het leven van iemand. Deze jongen heeft door zijn ambitie en gedrevenheid afgedwongen waar hij nu staat. En dankzij het traject Sleutel aan je toekomst heeft hij nu een verantwoordelijke en afwisselende baan binnen de techniek!

Werk doen wat ertoe doet is het mooiste wat er is!