Nieuws

Behoefte peilen: Training (leer)coaching voor niet leidinggevenden

22 oktober 2020

Kasgroeit richt zich op het vinden, binden en boeien van medewerkers. In de glastuinbouw stromen regelmatig nieuwe medewerkers in en vinden vele studenten een leuke stageplek. De (zij-)instroom en stagiaires worden met enthousiasme door bedrijven ontvangen. Ieder bedrijf wil nieuwe instroom zo goed mogelijk begeleiden. Door deze ontwikkeling ontstaat er een nieuwe leerbehoefte. 

Deskundige medewerkers in de kas begeleiden nieuwe medewerkers en coachen en studenten / scholieren bij hun opdrachten. Medewerkers worden dan de  mentors / leercoaches / leerambassadeurs op het bedrijf. Deze taak vraagt om bepaalde competenties zoals goed kunnen coachen. Medewerkers krijgen hier plezier in en willen er beter in worden. Zo ontstond deze leerbehoefte ook bij Ellen, 22 jaar en werkzaam als teler. Zij begeleidt en coacht nieuwe medewerker en stagiairs: ze wil een nog grotere rol spelen in het leerproces van haar (nieuwe) collega’s en studenten en collega’s die er al jaren werken helpen bij hun ontwikkeling. Op deze manier wil ze bijdragen aan meer aandacht voor persoonlijke groei en een leven lang leren.

De vraag: Wie heeft dezelfde behoefte en zou graag een training/cursus volgen voor (leer)coaching en mentoring?

Wat ga je leren “op de werkvloer”.

Je leert de ontwikkelbehoefte boven water te krijgen, gesprekstechnieken toe te passen, collega’s terug te laten terug kijken op hun eigen gedrag, feedback te geven, te stimuleren tot oefenen en de juiste hulp aan te bieden, ook als het even niet lekker gaat. Met als doel samen goede resultaten te halen waarbij iedereen zich prettig voelt. Hierdoor ontstaat er een prettig leer- en werkklimaat.

Waarschijnlijk zal dit een ‘blended’ cursus worden. Gedeeltelijk online met een aantal bijeenkomsten / workshops.

Heb jij interesse of ken je iemand die interesse heeft? Neem dan contact op met Anneke Postma via onderstaand contactformulier of telefonisch 088 329 20 70.

Meer informatie

Naam
Telefoonnummer
Vraag / opmerking
* Verplichte velden