nieuws

Nieuws

Artisan in bloei

Artisan in bloei
11 november 2019

Adviseur Mara Juckers ging op bezoek bij Wilco en Marina van kwekerij Artisan en had het met hen over de stappen die zij hebben gezet op het gebied van ontwikkeling van henzelf en medewerkers om hun bedrijf te laten groeien.

Over tien jaar willen Wilco en Marina van kwekerij Artisan opnieuw bouwen op een andere locatie. Wilco: “We willen een toonaangevende kwekerij zijn en daar hoort een moderne duurzame kas bij”.

Bijna 2 jaar geleden namen Wilco en Marina de kwekerij over. Wilco werkte al langer bij de kwekerij. Van zaterdagkracht tot bedrijfsleider. Wilco: “Al jaren lang werkte ik er naartoe om deze kwekerij over te nemen. Ik ben er steeds meer naartoe gaan leven. Marina en ik willen er alles voor laten en gaan er vol voor. Dat is best pittig met twee jonge kinderen. Maar ook ontzettend leuk!”

Nieuwe concepten

Artisan won de eerste prijs voor ‘Het beste concept’ tijdens de uitreiking van de Dutch Tulip Award. Ze wonnen deze prijs met hun Original Orchids Frame. Daar hebben ze hard voor gewerkt en ze blijven nieuwe concepten ontwikkelen. Samen met Pull position maakten ze een marketingplan. Hierin staat beschreven welke klanten ze bedienen, welke nieuwe ideeën er zijn en hoe ze die in de markt gaan zetten. Artisan onderscheidt zich door de diversiteit aan orchideeën en richten zich daarbij op de vakhandel,  de tuincentra en de bloemisterij. Ze hebben meer dan 50 verschillende producten en dan ook nog in verschillende kleuren. De planten komen terecht in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland. In Zwitserland leveren ze echt het hogere segment. Wilco: “Het blijft zoeken naar de juiste balans tussen bulk, productie draaien en kwaliteit. We gaan steeds meer richting kwaliteit (dus zwaardere planten) maar dat moet wel winstgevend zijn”.

Meer verantwoordelijkheid bij de werknemers neerleggen

De ontwikkeling van een onderneming begint bij de ondernemer zelf. Wilco rondde dit jaar de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw af. Hij vindt het belangrijk om zichzelf te ontwikkelen. Hij wil blijven innoveren en deze opleiding gaf hem handvaten bij de verschillende facetten van het ondernemerschap. Zoals: strategie vorming, Human Resource Management en Financieel Management. Een mooie basis voor een startende ondernemer. Daarnaast deed hij een coachingstraject bij Martin van Limbeek. Hij wilde meer verantwoordelijkheid neerleggen bij de werknemers zelf. Hij  wil graag dat ze slimmer worden dan hij is. Wilco “Als je wilt groeien kun je het niet alleen”.

Wij staan er klaar voor!

Sommige ondernemers investeren nu juist niet in het ontwikkelen van hun werknemers. Wilco: “Ik sta daar anders in. Als we het nu niet doen, zijn we straks te laat”. Daarbij is het lastig om nieuwe mensen te vinden. Het remt ons in de groei. Het is dus heel belangrijk om de mensen die bij je werken aan bood te houden. Want het is zonde om veel tijd te besteden aan het vinden van nieuwe mensen, als ze zo weer weg zijn. Het binden en het boeien van werknemers vind ik belangrijk. Onze werknemers de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen is 1 van de dingen die we doen om ze te boeien en te binden. We investeren hier nu bewust in zodat we als het straks weer beter gaat we goed zijn voorbereid. Dan staan wij er klaar voor!”

Subsidie

Vanuit Greenport Gelderland is er subsidie beschikbaar voor trainingen en ontwikkeltrajecten met als doel innovatie bij bedrijven te stimuleren. Een voorwaarde om de subsidie te krijgen is het maken van een bedrijfsopleidingsplan.  Hierin zijn de doelen die Artisan wil bereiken gekoppeld aan wat ze hiervoor nog moeten ontwikkelen. Wilco: “Mara Juckers van Kasgroeit hielp bij het vinden van de juiste trainingen en opleidingen. Niet alleen die van mij en Marina maar ook voor hun werknemers.

Wil je hulp bij het binden en het boeien van werknemers, het maken van een bedrijfsopleidingsplan of persoonlijk opleidingsplan? Neem contact op met Mara Juckers.