Nieuws

Als later eerder komt

15 april 2021

Wacht niet tot later…., want als later eerder komt, ben je te laat! Dit was de kern van het verhaal in het webinar, waar het ging over het vitaal en in beweging houden van medewerkers. Preventie is de oplossing en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen!

Lapmiddelen

Als er binnen je bedrijf uitval van personeel ontstaat kun je alleen nog reactief handelen en dat zijn vaak lapmiddelen.  We noemen dit ook wel ‘ontziemaatregelen’. Bovendien kost uitval van een medewerker veel geld, ongeveer 240 euro per dag. Dus dat moet je zien te voorkomen.

Kas van werkvermogen

Tijdens de online masterclass op 13 april gaven Iris Voorbergen, Stigas en Anneke Postma, Kasgroeit, tips hoe om te gaan met duurzame inzetbaarheid in de glastuinbouw. Om hierover het gesprek te voeren bij bedrijven in de glastuinbouw hebben Stigas en Kasgroeit gezamenlijk ‘De Kas van werkvermogen’ ontwikkeld. Het doel is deze ‘Kas van werkvermogen ’ te gebruiken om samen het gesprek aan te gaan en tot een plan van aanpak te komen. 

 

Iris Voorbergen van Stigas over eigen verantwoordelijkheid: "Ik hoor veel werkgevers zeggen dat ze willen dat medewerkers zich bewust worden van hun eigen verantwoordelijkheid op dit gebied, zoals voor een gezonde leefstijl. Dat is op zichzelf prima, maar begin er niet mee. Laat eerst zien wat jij aan jouw kant doet, het liefst wat meer dan alleen aandacht geven aan de basisveiligheid, voordat je naar medewerkers gaat wijzen. Anders is de kans groot dat het effect averechts is."

Wil je de online masterclass terug kijken? Bekijk hem hier! 

 Wil je een persoonlijk gesprek met Anneke Postma en Iris Voorbergen? Stuur dan een mail naar a.postma@kasgroeit.nl.