nieuws

Nieuws

Aantal vacatures glastuinbouw klimt weer op

Aantal vacatures klimt op naar niveau voor corona
9 juni 2020

Week 12 was de week waarin de bloemen en plantenhandel nagenoeg stil kwam te liggen. De Nederlandse sierteeltsector werd ongenadig hard geraakt doordat grenzen dicht gingen vanwege het coronavirus. We hebben allemaal de beelden gezien van bloemen die vernietigd werden.

Onzeker situatie

De onzekere situatie voor bedrijven was direct merkbaar in het aantal vacatures wat wij binnen kregen en zichtbaar was op de website. Voor week 12 zaten we gemiddeld op vijftien vacatures per week. In de weken dat het voorjaarsvakantie is krijgen wij normaal gesproken minder vacatures binnen en het bijzondere is dat we in week 11 juist een enorme uitschieter hadden met vijfendertig vacatures.

Opklimmen

Vanaf week 12 zakte het aantal vacatures in. De dip in het aantal vacatures heeft toch wel tot week 19 aangehouden. Vanaf die week zien we dat we langzaam weer aan het opklimmen zijn naar de hoeveelheid vacatures die wij normaliter per week binnen krijgen. Een goed teken. Hopelijk zet deze positieve ontwikkeling door.

Heb je een vacature en wil je hulp bij het vinden van de juiste kandidaat? Meld je nu aan of neem contact op met een van onze adviseurs arbeidsmarkt!