nieuws

Nieuws

5 tips om een volgende stap te maken

5 tips om een volgende stap te maken
23 april 2019

Er zijn veel mensen die zich oriënteren om een volgende stap in hun loopbaan te maken. Voor bedrijven in de glastuinbouw die willen groeien is dit van groot belang. Veel functies zijn moeilijk in te vullen: zoals teeltspecialist, onderhoudsmonteur of bedrijfsleider. Voor deze functies heb je wel de nodige kennis en ervaring nodig.

Hierbij vijf belangrijke tips om aan de slag te gaan om je doel te bereiken:

1) Neem het heft in eigen handen. Ga op onderzoek uit. Denk bijvoorbeeld eens aan een of gebruik collega’s als klankbord. Zij herkennen vaak eerder je talenten dan jezelf.

2) Zoek een mentor. Je kunt veel baat hebben bij een mentor of coach, die je bij voorkeur in de eigen organisatie vindt. Iemand die samen met je naar je ontwikkeling wil kijken en feedback durft te geven. Een leidinggevende is hiervoor minder geschikt.

3) Doe eens een interne snuffelstage. Loop mee met een collega en ervaar wat zijn/haar functie inhoudt.

4) Doe een opleiding. Continu bijscholen is effectiever dan een radicale omscholing. Zo kun je langzaam groeien naar een volgende functie. Door je opleidingsplannen met Kasgroeit en je leidinggevende te bespreken, kun we samen tot een studieplan komen met de gewenste tijdsbelasting van de studie.

5) Help anderen. Of je wordt opgemerkt in de organisatie is ook afhankelijk van het informele leiderschap dat je toont. In een werkomgeving zijn altijd de wetten van de wederkerigheid van toepassing: de hulp die je biedt, komt op de een of andere manier bij je terug.