nieuws

Nieuws

10 redenen om te werken in de glastuinbouw

10 voordelen van werken in de glastuinbouw
11 mei 2020

De één wil doorgroeimogelijkheden, de ander wil een goede balans tussen werk en privé. Waar sommigen een hoog salaris belangrijk vinden, willen anderen een bijdrage leveren aan de maatschappij en werk doen wat van belang is. Wat vind jij belangrijk in je werk? De glastuinbouw heeft nog altijd veel te bieden en dat mag wat ons betreft nog veel vaker aandacht krijgen. De mogelijkheden en innovaties zijn enorm en juist in deze tijden mogen we best nog eens laten zien hoe trots we zijn op onze sector.

10 voordelen van werken in de glastuinbouw

We hebben de voordelen van het werken in de glastuinbouw op een rijtje gezet:

  1. Je draagt bij aan de gezondheid van mensen door gezonde groenten te produceren
  2. Je werkt met een levend product dat je elke dag ziet groeien
  3. Er zijn functies die je vanachter je bureau uitoefent maar er is ook veel werk dat je met je handen doet
  4. Er is een diversiteit aan functies. Van het verzorgen van de plant tot marketing, productontwikkeling, sales, HRM, management- en technische functies.
  5. Er zijn mogelijkheden om door te groeien in de hoogte maar ook in de breedte
  6. De glastuinbouw heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Dus ook hier veel vraag naar werknemers die willen helpen dit te realiseren
  7. De Nederlandse tuinbouw is het grootste export product van Nederland en wereldwijd is Nederland de op één na grootste landbouwexporteur, na de Verenigde Staten. 
  8. Je draagt bij aan het geluk van mensen door mooie bloemen en planten te produceren
  9. Genoeg innovaties en technische uitdagingen rondom digitalisering en robotisering.
  10. De glastuinbouw draagt bij aan de wereldwijde uitdaging waar we voor staan: how to feed the world.

Tot slot heeft de glastuinbouw Kasgroeit. Wij helpen mensen graag aan werk in deze mooie sector en zorgen dat je ook uitgedaagd blijft binnen je functie. We helpen je op weg op het gebied van opleiding en ontwikkeling.

Werk jij in deze sector en wil je je verder ontwikkelen en doorgroeien? Of wil je hulp bij het promoten van de sector onder de doelgroep die daar nog te weinig van weet? Neem eens contact met ons op!