agenda

Agenda

Workshop: Haal meer uit ontwikkelgesprekken met je werknemer

19 april 2023

Het grootste deel van de werknemers spreekt hun wens om te ontwikkelen niet uit. De behoefte is er wel, maar het blijft vaak hangen bij welke kant ze op willen of wat de mogelijkheden zijn binnen het bedrijf. Leren en ontwikkelen is geen individuele verantwoordelijkheid van werknemers. Jij als werkgever of leidinggevende hebt hier ook invloed op. In deze gratis workshop leer jij hoe je meer uit de ontwikkelgesprekken haalt met je werknemers.

Is deze workshop voor mij?

Kasgroeit geeft deze workshop speciaal voor HR, leidinggevende en werkgevers in de glastuinbouw. We hebben plek voor maximaal 12 deelnemers.

Datum: Woensdag 19 april 2023
Tijd: starttijd 13.00 tot uiterlijk 17.00 uur
Locatie: Tomatoworld: Zwethlaan 2, 2675 LB Honselersdijk

Wat ga ik leren?

Een goede ontwikkeling van je werknemers is uiteindelijk winstgevend voor je bedrijf. Daarom geven wij in deze workshop 'Haal meer uit ontwikkelgesprekken met je werknemer' praktische handvaten om het gesprek met je werknemers aan te gaan. Dit gesprek helpt je om te onderzoeken wat de drijfveren zijn van je werknemers, zodat je beter weet hoe jij je werknemers stimuleert en begeleid om hiermee aan de slag te gaan. Wil jij weten waarom de ontwikkeling van je werknemers zo belangrijk is? Check hier alle weetjes en feiten.

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

DEEL 1: We starten met het leren kennen van je werknemers. Het doel is om meer inzicht te krijgen in wat je werknemer motiveert om zich te ontwikkelen.

  • Vijf generaties op de werkvloer. Hoe ga je ermee om, wat motiveert hen en wat betekent het voor jou als leidinggevende?
  • Wat vind je werknemer belangrijk? Wat stimuleert hem/haar tot leren? Ieder mens is anders. Groenpact ontdekte dat we vier verschillende werknemersprofielen kunnen onderscheiden in het groene domein. Deze noemen we groene persona's. Ze geven inzicht in hoe je in je werk staat, wat je belangrijk vind en wat bij je past qua leren en ontwikkelen. Het helpt als je ook weet welke groene persona jijzelf bent. Tijdens de workshop gaan we hier dieper op in. Doe daarom alvast te de test en neem de uitslag mee. Je hebt de test in vijf minuten ingevuld.

Vul de test alvast in

DEEL 2: Vervolgens gaan we in op het voeren van ontwikkelgesprekken. Hoe haal je meer uit een gesprek? Het doel is het loopbaansucces van je werknemers vergroten door de juiste vragen te stellen en door het inzetten van ‘tools’.

  • Hoe motiveer je de werknemers?
  • Gesprekstechnieken: Wat zijn goede vragen?
  • Van persoonlijke doelen naar leerdoelen. Hoe formuleer je (leer)doelen?

DEEL 3: Tot slot bespreken we de vervolgstappen. Hoe ga jij daadwerkelijk de stap maken om het gesprek aan te gaan met je werknemers?

Ik ben erbij!

Wil jij ook leren hoe je meer uit ontwikkelgesprekken haalt met je werknemers? Meld je dan aan voor onze workshop op 19 april 2023.

Aanmelden workshop: Haal meer uit ontwikkelgesprekken

Naam
Bedrijfsnaam
Functie
E-mailadres
Telefoonnummer
* Verplichte velden