Leren en ontwikkelen

Loopbaancafé

Kasgroeit biedt incompany loopbaancafé's aan gericht op het productief en plezierig aan het werk houden van werknemers. Als je interesse hebt in een het organiseren van een loopbaancafé bij je bedrijf, neem dan contact met ons op. 

Inhoud Loopbaancafé 

De eerste bijeenkomst is gericht op bewustwording en praktische handvaten om de regie in je eigen loopbaan te vergroten. Tijdens de eerste bijeenkomst gaan deelnemers reflecteren en met elkaar in gesprek over de stellingen in het 'Lekker blijven werken spel'. Om werkplezier te behouden is het van belang je talenten zoveel mogelijk te benutten. Niet iedereen is zich bewust van zijn of haar talenten. Deze gaan we op een interactieve manier benoemen. Tenslotte maken we al de eerste stap naar acties. De acties worden vertaald naar concrete doelen en daar wordt de komende 40 dagen samen met de leidinggevende van het bedrijf aan gewerkt.

De eerste bijeenkomst duurt 2,5 uur

De tweede bijeenkomst vindt in principe 3 à 4 weken na de eerste bijeenkomst plaats. De door de werknemers geformuleerde actieplannen met de concrete doelen zijn uitgewerkt voor de tweede bijeenkomst. Op basis van deze eerste stappen gaan we nog iets verder reflecteren maar ook nog weer een stapje vooruitkijken. Wat wordt het persoonlijk ontwikkelplan voor het komende jaar waardoor de werknemer beter tot zijn recht komt?

De tweede bijeenkomst duurt maximaal 1 uur

Waarom is dit belangrijk? 

Als jouw werknemers met plezier kunnen blijven werken zijn ze productiever en gezonder. Ze zetten zich in om een goed product neer te zetten door kwaliteit te leveren. Ondanks dat kun je als werkgever geen garantie bieden dat ze tot hun pensioen hun baan kunnen blijven behouden. Het behouden van werkplezier is geen vanzelfsprekendheid. Veranderingen in technologie maar ook in de organisatie volgen elkaar steeds sneller op. Kunnen de werknemers deze veranderingen wel bijbenen? Als werkgever wil je graag dat je werknemer zelf aan de slag gaat met zijn ontwikkeling om kwalificatieveroudering te voorkomen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor het behouden van werkplezier. Ieder mens wil bijdragen aan de organisatie en van waarde blijven. Dit gaat niet vanzelf en vraagt om ander gedrag. Gedrag is het moeilijkste te veranderen en moet van binnenuit komen, de persoon moet het willen en hier zelf op sturen. Je kunt de werknemer hierin faciliteren zodat er meer zelfinitiatief ontstaat. Dit lukt alleen door de zelfsturing en daardoor de eigen regie te vergroten. Hiervoor is nodig:  

  • Inzicht te bieden bijvoorbeeld door de urgentie te vergroten door een toekomstbeeld te schetsen; 
  • Ruggesteun en ruimte te bieden door dit bespreekbaar te maken en er ruimte voor te creëren; 
  • Acties te formuleren en deze samen te vertalen naar concrete haalbare doelen; 
  • Volhouden door regelmatig met elkaar in gesprek te gaan en de behaalde doelen te bespreken en feedback te geven. 

 Je hoeft dit dus niet alleen te doen. Door gebruik te maken van deze incompany workshop van Kasgroeit gaan we samen op een interactieve manier aan de slag met duurzame inzetbaarheid. Wij ontzorgen jou hierin met een volledig verzorgd programma. 

Heb je interesse in het organiseren van een loopbaancafé bij jouw bedrijf? Neem contact op met een van onze Adviseurs Opleiding & Ontwikkeling voor meer informatie. 

Contactformulier | Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Naam
Telefoonnummer
Vraag / opmerking
* Verplichte velden