Missie en visie

Een bloeiende toekomst voor de glastuinbouw

Wij willen werknemers en werkgevers stimuleren, enthousiasmeren en faciliteren teneinde een evenwichtige arbeidsmarkt te creëren. Voldoende medewerkers met de juiste kennis, vaardigheden en competenties zullen zorgen voor een bloeiende toekomst voor de glastuinbouw.

Missie

Het doel van al onze activiteiten is bij te dragen aan voldoende medewerkers in de sector glastuinbouw, met de juiste kennis, vaardigheden en competenties, die werken in een prettige omgeving waarin goed werkgeverschap centraal staat, nu en in de toekomst. 
Het is onze missie om medewerkers en werkgevers te stimuleren, enthousiasmeren en faciliteren teneinde een evenwichtige arbeidsmarkt te creëren. 
De activiteiten van Kasgroeit dragen direct bij aan het bevorderen van instroom, opleiding en ontwikkeling en het boeien en binden van medewerkers. 
Kasgroeit is in heel Nederland actief en werkt samen met haar initiatiefnemers  CNV, FNV, Glastuinbouw Nederland en Plantum en de regionale LTO organisaties.

Visie

In 2026 beschikt Kasgroeit over een volledige set aan tools en instrumenten voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw, zodat werknemers zelf de regie nemen over hun loopbaan en duurzame inzetbaarheid en werkgevers hen hierin stimuleren en ondersteunen. In de Glastuinbouw zijn deze tools en instrumenten bekend en ze worden veelvuldig ingezet. Werknemers ervaren een prettige sector en goed werkgeverschap, werkgevers ervaren ondanks een krappe arbeidsmarkt een adequate invulling van hun personeelsbehoefte.