Edwin Zuidgeest

Edwin Zuidgeest

De glastuinbouw heeft zoveel te bieden als werkgever

Mijn naam is Edwin Zuidgeest en ik ben per 1 november 2021 gestart als programmamanager bij Kasgroeit. Door al jaren intensief te werken in de dynamiek van de arbeidsmarkt zijn thema’s als leven lang leren, goed werkgeverschap, duurzame inzetbaarheid en bemiddeling mij niet vreemd. Ik vind het mooi om deze thema’s verder onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse glastuinbouwondernemers. Dit samen met het team doen, geeft mij extra voldoening.

Geboren en getogen Westlander

Als geboren en getogen Westlander heb ik uiteraard jaren ‘in de tuin’ gewerkt als scholier. Via mijn opleiding MBO Sport en Bewegen en HBO Sportmanagement en Communicatie ben ik een aantal jaar werkzaam geweest in de Nederlandse topsport-wereld. Maar uiteindelijk ben ik via de ICT en een lokale omroep in de arbeidsbemiddeling beland waar ik mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag hielp. Hier heb ik mijzelf opgewerkt naar een leidinggevende positie van een Werkgevers ServicePunt (WSP). Mijn eerdere werkervaringen komen perfect samen in mijn rol bij Kasgroeit. 

Samenhang op arbeidsmarkt en ontwikkeling

Ik zit aan verschillende tafels om te werken aan meer samenhang/samenwerking binnen de sector op het thema arbeidsmarkt en ontwikkeling. Zo zoomen we uit van de dagelijkse praktijk om ook in de toekomst waardevol te zijn. Samen met de begeleidingscommissie glastuinbouw monitoren we maandelijks de gang van zaken en sturen we tijdig bij, indien noodzakelijk.

Contactgegevens