Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Interculturele communicatie

Details

Locatie
Meerdere locaties
Duur
1 dagdeel
Kosten
€ 350,- excl. (btw)
Subsidie
Startdata*

*Kijk voor de specifieke informatie op de website van de opleider

Opleider

Zone.college

Rachel van Vulpen 088-2620703 [email protected] Bekijk website
Tags

Werk je samen met mensen met andere culturele achtergronden? En wil je meer weten over je eigen culturele voorkeuren en die van anderen voor een betere samenwerking? In deze 1-daagse cursus van Zone.college leer je meer over de culturele verschillen op de werkvloer en hoe je hiermee om kunt gaan. Je ontvangt praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt.

Wat leer je?

In de opleiding "Assertiviteit en weerbaarheidstraining" van Zone.college leer je op constructieve wijze voor jezelf op te komen en veerkracht te ontwikkelen tegen uitdagingen, tegenslagen en stressvolle situaties. De cursus behandelt thema's zoals de invloed van gedachten op gevoel en gedrag, communicatieve vaardigheden, en omvat praktijkoefeningen.

Wat kun je verwachten?

In deze cursus gaat de aandacht vooral naar bewustwording van culturele verschillen. Dit kunnen cultuurverschillen tussen landen, nationaliteiten, maar ook bedrijven en groeperingen zijn.

Je maakt kennis met de belangrijkste culturele verschillen in communicatie, normen en waarden, ik-& wij cultuur. We kijken naar onze eigen referentiekader en dat van anderen.

De thema’s die we behandelen:

  • cultuur en interculturele communicatie
  • verschillende normen, waarden, omgangsvormen en behoeften
  • herkennen van verschillen aan de hand van model interculturele communicatie
  • aannames en vooroordelen
  • voorkomen van miscommunicatie
  • do’s en don’ts

De theorie wordt  afgewisseld met praktijkoefeningen. Om de toepasbaarheid van het geleerde in  de dagelijkse praktijk te vergroten, wordt gebruik gemaakt van casuïstiek uit de werkpraktijk van de deelnemers.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die meer kennis wil hebben over de culturele diversiteit in de werkomgeving om de samenwerking te verbeteren.

Doel van deze cursus is het creëren van bewustwording dat er verschillende normen, waarden en motieven zijn. We handelen allemaal  vanuit verschillende perspectieven, normen en waarden en gedachtegangen. Je leert verschillen uit andere culturen beter herkennen en hierdoor problemen op de werkvloer te voorkomen. Voor een goede samenwerking is bewustzijn, nieuwsgierigheid en een goede communicatie van belang.

Veelgestelde vragen

Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina. 

Op de website vind je een actueel opleidingsoverzicht van opleidingen en cursussen in de glastuinbouw. Een van onze adviseurs kan je advies geven over welke opleiding of cursus het beste past bij jouw wensen en leerdoelen. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.

Heb je een vraag over een opleiding en kun je het antwoord niet vinden op de opleidingspagina? Neem dan contact op met Kasgroeit op de manier die jij fijn vindt.   

Kasgroeit biedt zelf geen opleidingen aan. Wij bieden een actueel overzicht aan opleidingen van externe opleiders. Wel kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.  

De inschrijving voor een opleiding of cursus gaat via de opleider. Op de opleidingspagina vind je een link naar de website van de opleider waar je je kunt inschrijven.

Wil je zelf een opleiding volgen of ben je op zoek naar een opleiding voor een werknemer? Voor veel cursussen en opleidingen kun je subsidie aanvragen bij fonds Colland Arbeidsmarkt. Een overzicht van de regelingen die op dit moment gelden vind je op de pagina van subsidies voor opleidingen en cursussen

Heb je vragen over subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Stel je vraag over Interculturele communicatie

Wij helpen je graag op weg met het vinden van de opleiding die bij jou past! Stel je vraag via het formulier en wij nemen contact met je op. Liever direct contact met één van onze opleidingsadviseurs? Dat kan natuurlijk ook!
Jolanda Rosloot Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 30 10 80 92 088 329 20 70
Contact met Jolanda
Werkdagen: Maandag, dinsdag en donderdag
Jos Klop Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 11 44 19 64 088 329 20 70
Contact met Jos
Werkdagen: Maandag t/m vrijdag
Arna Vliegen-Verschure Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 15 15 74 42 088 329 20 70
Contact met Arna
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag