Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Cursus Scouten van plagen in bedekte teelt

Details

Locatie
Den Bosch
Duur
3 dagdelen
Kosten
€ 1.720,- (excl. btw)
Subsidie
Startdata*

*Kijk voor de specifieke informatie op de website van de opleider

Opleider

HAS green academy

Lamiaa Fareh 088-8903774 [email protected] Bekijk website
Tags

Goed scouten helpt om vroegtijdig ziekten en plagen te detecteren en is essentieel voor het slagen van de geïntegreerde bestrijding. Om goed te kunnen scouten, is kennis van ziekten en plagen, en kennis van hun gedrag en levenscyclus noodzakelijk. In de cursus ‘Scouten van plagen in bedekte teelt’ leer je alles over het signaleren, monitoren en bijsturen. 

Wat leer je?

Na het volgens van de cursus Scouten van plagen in bedekte teelt:

  • Begrijp je welke rol scouten speelt in geïntegreerde gewasbescherming en kun je dit uitleggen.
  • Herken je de meest voorkomende plagen op hoofdlijnen en heb je inzicht in schade die ze aan kunnen brengen aan het gewas. Je kent het gedrag van de plagen en hebt kennis van de levenscysclus.
  • Kun je een scoutprotocol opzetten en/of begrijpen (afhankelijk van je rol in het scoutproces en voorkennis).
  • Kun je beoordelen welke scoutmethoden het meest geschikt zijn voor verwachte plaagsoorten.
  • Weet je op welk moment scouten het meest effectief is.
  • Weet je hoe je de scoutresultaten registreert en analyseert.
  • Weet je hoe je de scoutresultaten kunt omzetten in een actieplan en de effecten kunt meten.

Wat kan je verwachten?

Dit is een praktijkgerichte cursus waarbij een stuk basistheorie niet kan ontbreken. Om het leereffect voor jou als cursist zo groot mogelijk te maken, hangen wij de cursus op aan jouw eigen situatie. Naast een stukje theorie en onderwijs in het lab, ga je in de cursus aan de slag met het maken van een nieuw (of beoordelen van een bestaand) scoutprotocol van je eigen bedrijf voor een specifieke plaag- gewascombinatie. Je presenteert je bevindingen in duo’s aan je medecursisten en geeft feedback op de presentaties van je medecursisten.

Voor wie?

De cursus Scouten van plagen in bedekte teelt is interessant voor iedereen die zich bezig houdt met scouten in een tuinbouwbedrijf in de bedekte teelt. Denk hierbij aan scouts, assistent scouts, teeltmedewerkers- specialisten van tuinbouwbedrijven in de bedekte teelt.

Veelgestelde vragen

Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina. 

Op de website vind je een actueel opleidingsoverzicht van opleidingen en cursussen in de glastuinbouw. Een van onze adviseurs kan je advies geven over welke opleiding of cursus het beste past bij jouw wensen en leerdoelen. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.

Heb je een vraag over een opleiding en kun je het antwoord niet vinden op de opleidingspagina? Neem dan contact op met Kasgroeit op de manier die jij fijn vindt.   

Kasgroeit biedt zelf geen opleidingen aan. Wij bieden een actueel overzicht aan opleidingen van externe opleiders. Wel kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.  

De inschrijving voor een opleiding of cursus gaat via de opleider. Op de opleidingspagina vind je een link naar de website van de opleider waar je je kunt inschrijven.

Wil je zelf een opleiding volgen of ben je op zoek naar een opleiding voor een werknemer? Voor veel cursussen en opleidingen kun je subsidie aanvragen bij fonds Colland Arbeidsmarkt. Een overzicht van de regelingen die op dit moment gelden vind je op de pagina van subsidies voor opleidingen en cursussen

Heb je vragen over subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Stel je vraag over Cursus Scouten van plagen in bedekte teelt

Wij helpen je graag op weg met het vinden van de opleiding die bij jou past! Stel je vraag via het formulier en wij nemen contact met je op. Liever direct contact met één van onze opleidingsadviseurs? Dat kan natuurlijk ook!
Jolanda Rosloot Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 30 10 80 92 088 329 20 70
Contact met Jolanda
Werkdagen: Maandag, dinsdag en donderdag
Jos Klop Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 11 44 19 64 088 329 20 70
Contact met Jos
Werkdagen: Maandag t/m vrijdag
Arna Vliegen-Verschure Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 15 15 74 42 088 329 20 70
Contact met Arna
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag

Vragen of opleidingsadvies nodig?

Wil jij starten met groeien, maar weet je nog niet precies hoe? Wij helpen je graag op weg!
Bel 088 329 20 70 of stuur een e-mail.

Terug naar boven