Opleidingen en
cursussen

Techniek 1 Monteur 'Werken als Operator'

Wil je aan de slag als onderhoudsmonteur in de glastuinbouw? Kasgroeit heeft in samenwerking met ROVC een opleidingstraject ontwikkeld speciaal voor toekomstige onderhoudsmonteurs. De module 'Werken als Operator' sluit aan op de module 'Basistechnieken Operator'. 

Resultaat
Na het volgen van de training "Werken als operator ben je bekend met de basistaken van een operator. Je bent voorbereid voor het werken in een productieomgeving en wat daarbij komt kijken. Je herkent machines en apparaten die in een productieproces voorkomen. Daarnaast leer je veiligheidsmaatregelen toe te passen en risico's in een productieomgeving te herkennen. De training is ook beschikbaar in het engels.

Doelgroep 
Medewerkers die opgeleid worden als operator en willen doorgroeien naar onderhoudsmonteur.

Aanpak
In deze opleiding staat de techniek centraal! In 9 dagen leer je technische componenten kennen, krijg je veel praktijkopdrachten en weet je hoe eerstelijnsonderhoudstaken veilig moet uitvoeren. Dit is de ideale tweede stap voor een toekomstige carriere als onderhoudsmonteur in de glastuinbouw.

Je leert meer over het werken in een productiebedrijf in het algemeen en het operatorschap in het bijzonder. De training gaat in op verschillende aspecten die je in je werk als operator tegenkomt:

  • Basisbewerkingen in productiebedrijven (verschillen tussen machines en procesapparaten, maken, vullen en verpakken, transportsystemen etc.)
  • Bedieningstaken van een operator (bedieningspanelen, kwaliteitscontroles, eerstelijns onderhoud, SISA-taken: schoonmaken, inspecteren, smeren, aandraaien)
  • Veilig werken in een productieomgeving (veiligheidsinstructies, zoneringen, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), machinebeveiligingen, gevaarlijke stoffen)
  • Kwaliteitssystemen (o.a. ISO, HACCP, GMP)
  • Efficiency en verbetermethodieken (Lean, 5S, SMED, OEE)

Bij afronding van de modules Basistechnieken operator en Werken als operator kun je doorstromen in de vakopleiding monteur Mechatronica of de vakopleiding Monteur Mechanica.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden