MBO medewerker Teelt (Voltijds/Deeltijd)

Lekker praktisch, veel met je handen aan het werk zijn en gewassen en producten telen en oogsten. Je vindt het geweldig! Als medewerker teelt zaai, poot of plant je het teeltmateriaal, begeleidt je de groei en onderhoud je het gewas. Daarnaast zorg je voor de aan- en afvoer van het uitgangsmateriaal, het geoogste product en werk je met de benodigde machines en apparatuur. Dankzij jou is het geoogste product geoogst en klaar voor de afzet.

Tijdens de opleiding tot medewerker teelt volg je cursussen (theorie)  en trainingen (praktijk). Je loopt stage, werkt in kassen, hallen of in de buitenlucht. Je krijgt vakken als:

  • Zorgdragen voor product en oogst
  • Verzorgen gewas
  • Onderhouden gebouwen en terreinen
  • Informeren in instrueren
  • Agrarisch loonwerk

Tijdens de opleiding loop je regelmatig stage (beroepspraktijkvorming ofwel BPV). Tijdens deze stage maak je kennis met je toekomstige beroep en werk je aan wisselende werkzaamheden. Natuurlijk kijk je tijdens de stage of de theorie met de praktijk klopt. Werken met collega’s, leidinggevenden en leveranciers staat centraal. Je kunt ervaring opdoen bij de verschillende bedrijven. Het kan zijn dat je een aantal weken aaneen stage loopt of dat je elke week een paar dagen stage loopt.

In een BOL-opleiding heb je minimaal 30% van de tijd BPV. In een BBL-opleiding wordt er niet gesproken over stage; de praktijkervaring doe je namelijk op tijdens je werk. Het Zone College adviseert een baan voor minimaal 21 uur per week in de sector van je opleiding. Wij maken uitsluitend gebruik van BPV-bedrijven erkend door de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Dat motiveert!
We werken ook nauw samen met bedrijven die dicht bij de opleidingslocaties liggen. Bijvoorbeeld glastuinbouwbedrijven. Zo ervaar jij heel gericht en in de praktijk hoe projecten en opdrachten werken voor jou. Je ontwikkelt je eigen vaardigheden, beroepsmatig en sociaal. Je herkent jouw eigen talenten eerder en beter, en je komt erachter hoe een beroep werkt en hoe jij zelf werkt. Zo word je waardevol voor een werkgever en ben jij die mbo’er met de juiste bagage in zijn rugzak.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden