Opleidingen en
cursussen

Leidinggeven Bedrijfsleiders

Heb je behoefte aan concrete handvaten hoe je jouw middenkader het beste kunt versterken? Dan is de cursus 'Leidinggeven bedrijfsleiders' van Hanneke Westerop wellicht iets voor jou.

Resultaat 
Na afloop weet je hoe je jouw middenkader kunt ontwikkelen zodat zij beter tot hun recht komen en jij tijd en ruimte krijgt voor al die zaken, waar je nu te weinig aan toekomt.

Doelgroep 
Leidinggevenden, die verantwoordelijk zijn voor het functioneren van meewerkend voormannen of teamleiders.

Aanpak
4 bijeenkomsten, 1 terugkomdag en 7 weken online begeleiding.
Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, waarbij je kennis krijgt aangereikt die je tijdens de bijeenkomsten gaat vertalen naar je eigen praktijk. Elke bijeenkomst sluit je af met een persoonlijk plan voor de komende weken.

In de periode tussen de bijeenkomsten is er individuele begeleiding bij het in praktijk brengen van je persoonlijke plan die bestaat uit een combinatie van (telefoon)gesprekken en online begeleiding. Circa vier maanden na de laatste bijeenkomst wordt de cursus afgesloten met een terugkommiddag. De doorlooptijd van de totale cursus is circa zeven maanden.

Bijeenkomst 1: Focus en prioriteiten van een manager hoger kader
Waar liggen je prioriteiten als je verantwoordelijk bent voor het functioneren van het middenkader? Welke positie neem je in binnen jouw bedrijf? Wat kun je nog leren over delegeren? Hoe zorg je er voor dat delegeren en de ontwikkeling van het middenkader samenvallen? Hoe zorg je er voor dat je ondanks alle drukte toch je focus behoudt? Hoe bewaar je overzicht en rust?

Bijeenkomst 2: Het middenkader versterken door optimale informatievoorziening
Hoe deel je nu informatie met het middenkader en wat bereik je daar mee? Wat kun je verbeteren aan de informatievoorziening richting het middenkader en wat levert dat op? Hoe zorg je voor een optimale structuur en invulling van het werkoverleg?

Bijeenkomst 3: Sturen op de persoonlijke ontwikkeling van het middenkader
Wat is een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP)? Hoe gebruik je dat voor het middenkader? Welke ontwikkeling moet jouw middenkader komend jaar laten zien? Hoe begeleid je deze ontwikkeling? Hoe belangrijk is coachend leiderschap daarbij en hoe zet je dat in?

Bijeenkomst 4: Sturen op het veranderingsmanagement van het middenkader
Op welke wijze betrek je het middenkader bij veranderingen binnen het bedrijf? Hoe bereid je hen hierop voor, hoe betrek je hen hierbij en hoe versterk je hun veranderingsmanagement?

Even voorstellen... Hanneke Westerop.

 

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden