Groeien in 3: Resultaatgericht managen

Als je in korte tijd je vaardigheden op het gebied van leidinggeven wilt ontwikkelen, dan is de training ‘resultaatgericht managen’ een uitstekende keuze. Dit is de derde training in de reeks ‘effectief communiceren en leidinggeven’. Na ‘Effectief communiceren’ en Doelgericht leidinggeven’ is deze training een verdere verdieping voor jou als manager. Het is een afwisselend praktisch trainingsprogramma, bestaande uit vier bijeenkomsten. Hét programma voor iedereen werkzaam in het middenkader, die het beste uit zichzelf en zijn/haar team wil halen.

Resultaat
Het volgen van de training ‘resultaatgericht managen’ helpt je om jouw rol als leidinggevende verder te vormen naar manager. Je groeit echt verder in je rol. Dat levert je op de werkvloer tijdsbesparing op en daarmee een kostenbesparing voor het bedrijf. Goed leiderschap bevordert de werksfeer, levert minder stress en minder ziekteverzuim op.

Met het volgen van deze training wordt niet alleen jouw kennis verrijkt, maar wordt jou eveneens een nieuw netwerk geboden. Elke bijeenkomst vindt (voor zover mogelijk) plaats bij een ander bedrijf, zodat je een kijkje in de keuken krijgt. Daarnaast wordt er samen gegeten en is er tijd om op informele wijze ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Doelgroep
Jij groeit mee met de organisatie en je rol gaat van bv teamleider/assistent bedrijfsleider naar manager, dat vraagt om andere skills. Zoals het schakelen op verschillende niveaus, meedenken op strategisch niveau en een gelijkwaardige gesprekspartner voor directie zijn. Wie gingen jou voor? Locatiemanagers, teamleiders, afdelingshoofden, bedrijfsleiders.

Aanpak
Tijdens de training leer je om te gaan met jouw rol als leidinggevende binnen het bedrijf: van onderhandelen tot timemanagement, waarbij je leert effectief om te gaan met je beschikbare tijd, prioriteiten te stellen en conflicthantering. Communicatie en samenwerking zijn belangrijke elementen in het managen van jouw afdeling en/of medewerkers.

Om jou alle aandacht te geven, werken we in kleine groepen. De trainingen zijn praktisch van opzet, zodat er voldoende afwisseling is tussen theorie en praktijk. Daarbij is er alle ruimte voor inbreng vanuit de groep om praktische voorbeelden te delen. Onze trainers zijn mensen uit de praktijk die jou graag de fijne kneepjes van het leidinggeven leren. Daarmee kun jij optimaal werken aan je persoonlijke ontwikkeling als resultaatgerichte manager.

Onderwerpen:

  • Organisatiestructuren
  • Sandwichpositie middenkader
  • Onderhandelen
  • Van doelen stellen naar resultaten
  • Het organiseren van een project
  • Communicatie en samenwerking
  • Omgaan met weerstand
  • Conflicthantering
  • Timemanagement

Goed om te weten: deze training is het laatste onderdeel van het ABC leertraject ‘Groeien in effectief communiceren en leidinggeven’, bestaande uit 3 opeenvolgende modules. Voorafgaand bieden we dus de modules 'Groeien in: effectief communiceren en Groeien in: doelgericht leidinggeven aan. 

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden