Opleidingen en
cursussen

Bemesting D - De rol van de voedingselementen

Je bent werkzaam in de glastuinbouw en verantwoordelijk voor de bemesting. Over de verschillende voedingselementen wil jij graag meer leren. Welke functies hebben deze elementen? Maar ook wat is hun gedrag? En welke meststoffen gebruik je hiervoor? Of wil je anderen gaan adviseren op dit vakgebied? Start dan met deze cursus.

Resultaat
Je kunt van de voedingselementen de functie en het gedrag in de plant en de bodem begrijpen. Ook snap je hoe de elementen elkaar beïnvloeden bij de opname. Daarnaast kun je meststoffen benoemen waarin deze elementen zitten en overmaats- en gebreksverschijnselen herkennen.  

Doelgroep
Bedrijfsleiders en/of medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de bemesting of personen met bemestingskennis die in de toekomst in de advisering willen gaan werken. 

Aanpak
In deze bemestingscursus wordt de theorie op een praktische manier bekeken en is er ruimte voor praktijkgerichte vragen vanuit jouw eigen teeltervaringen. Na het afronden van de cursus wordt deze afgesloten met een toets en ontvang je een certificaat.

De onderwerpen die o.a. tijdens deze cursus aan bod komen, zijn:

  • de functie en gedrag van de hoofd- en sporenelementen, zowel in de plant als in de grond
  • hoe vindt opname plaats?
  • antagonisme en Synergisme
  • gebreks- en overmaatverschijnselen

Smaakt het naar meer? Ga dan voor de opleiding Teeltspecialist Expert. 

 

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden