nieuws

Nieuws

Werkgeversbijeenkomst ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’

Werkgeversbijeenkomst ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’
21 maart 2019

‘Als de vijver leeg is kun je twee dingen doen: of je blijft heel hard doorvissen in een lege vijver, of je gooit je hengel uit in een vijver die nog wel gevuld is. Zo moet u dit project zien’.

Deze mooie metafoor werd aangehaald door Emil van Hoffen van het ROVC tijdens de werkgeversbijeenkomst op donderdag 7 maart die werd georganiseerd voor het project ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’. Er waren ongeveer twintig verschillende werkgevers uit het Westland en Oostland bij de bijeenkomst aanwezig. We starten met de pilot in deze regio’s omdat we hier de meeste kans van slagen verwachten voor dit project. Wanneer dit project een succes wordt, zullen we dit project ook in de andere regio’s van Nederland uitrollen.

Tijdens de bijeenkomst hebben we aan de bedrijven uitgelegd wat de opleiding inhoudt en wat de bedrijven kunnen verwachten. De reacties waren positief en de meeste bedrijven doen mee. De bedrijven krijgen nu de mogelijkheid om zich te presenteren op onze website zodat de kandidaten kunnen zien bij welke bedrijven er gesolliciteerd kan worden.

Voor wat betreft de werving van kandidaten zijn we nog steeds volop bezig. We hebben in diverse lokale kranten geadverteerd (regio 3-B hoek, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Westland), betaald geadverteerd op vacaturesites (Indeed) en sociale media (facebook), en we hebben werkgeversservicepunten in de regio benaderd om kandidaten aan te leveren. De reacties tot zover vallen niet tegen. We hebben al een aantal interessante kandidaten gesproken.

Heeft u de werkgeversbijeenkomst gemist en wilt u toch deelnemen aan het project? Klik dan hier om je aan te melden.