nieuws

Nieuws

Vergroot je kennis in de Elektrotechniek - Glastuinbouw

Vergroot je kennis in de Elektrotechniek - Glastuinbouw
27 juli 2020

Ben jij onderhoudsmonteur of technisch medewerker in de glastuinbouw en wil jij je verder ontwikkelen in de elektrotechniek? Dan is de Cursus Elektrisch schakelen speciaal voor de glastuinbouw van het ROVC iets voor jou! Dit is een unieke kans.

Of het nu gaat om klimaat, ventilatie, scherminstallaties, belichting, bevochtiging of zelfs de zonnepanelen: al deze processen beïnvloeden elkaar. Al deze processen moeten worden gevoed, gemonitord en bestuurd door elektrische installaties waar jij dagelijks verantwoordelijk voor bent. Kennis over elektrotechniek is hiervoor essentieel. Wil jij je ontwikkelen op elektrotechnisch vlak? Meld je dan aan voor de cursus Elektrische Schakelen.

Cursus Elektrisch Schakelen

In de cursus Elektrisch Schakelen van het ROVC wordt je in 8 dagen meegenomen in:

  • Opbouw en werking van elektrische besturingen
  • Opbouw en werking van motorbesturingen
  • Storingzoeken in elektrische besturingen

Na het afronden van de cursus kun je onder andere storingen zoeken en verhelpen met een gestructureerde aanpak door het lezen van hoofd- en stuurstroomschema’s. Ook het uitvoeren van metingen maak je jezelf eigen.

Glastuinbouwgroep

De behoefte aan goed opgeleide technische medewerkers in de glastuinbouw is zeer groot, de techniek op bedrijven neemt alleen maar toe. Het is daarom belangrijk om je te blijven ontwikkelen. In samenwerking met het ROVC werken we toe naar een groep met Tuinbouwprofessionals om aan deze behoefte te kunnen voldoen.

De meerwaarde van een tuinbouwgroep is dat je de herkenbare praktijk met elkaar deelt en  zo van  elkaar leert. Daarnaast wordt er niet in algemeenheden gesproken,  de theorie wordt gekoppeld aan de  dagelijkse praktijk in de glastuinbouw.

Start & Locatie

We streven er naar om 30 september 2020 een groep van minimaal 8 deelnemers bij elkaar te hebben en dan in overleg, met jou, de andere deelnemers en de docent van ROVC, tot een startdatum te komen. We schatten in dat we dan oktober/november van start kunnen gaan, op de locatie van het ROVC in Rotterdam.

Duur & Investering

De cursus bestaat uit 8 dagen, waarvan 2 practicumdagen.

De kosten voor de cursus bedragen € 2.500,- (excl. btw). Als werknemer onder de cao van de glastuinbouw kan je in aanmerking komen voor een Colland-subsidie van 60%, met een maximum van € 1.250,- per persoon per kalenderjaar.

Bekijk voor meer informatie over de inhoud van de cursus Elektrisch schakelen op: https://www.rovc.nl/cursus/elektrisch-schakelen

Interesse?

Ben jij onderhoudsmonteur of TD’er en wil jij je verder ontwikkelen in de elektrotechniek? Meld je dan snel aan voor de Glastuinbouwgroep – Elektrisch Schakelen.

Aanmelden Module 3 Elektrisch Schakelen

Naam
Achternaam
Functie
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer
E-mailadres
* Verplichte velden