Nieuws

Technisch talent gezocht

30 maart 2021

Na de eerste successen van ‘Sleutel aan je toekomst’ zijn onder andere deelnemers Roy en Mhretab met succes gestart als technisch medewerker in de glastuinbouw. Tijd om daar opvolging aan te geven! Kasgroeit richt zich nu op Noord-Holland.

Sleutel aan je toekomst in de kas

‘Sleutel aan je toekomst’ richt zich op het aantrekken van nieuwe mensen in de sector. Bijzonder aan dit traject is dat deelnemers alleen affiniteit hoeven te hebben met techniek. Een technische achtergrond is geen vereiste. “We proberen mensen uit andere sectoren die aantoonbare affiniteit hebben met techniek te verleiden een carrièreswitch te maken richting een technische functie in de glastuinbouwsector. Kenmerkend voor de technische banen in de sector is de dynamiek, veel verantwoordelijkheid en afwisseling in de werkzaamheden” aldus Frank van Baarle (Adviseur arbeidsmarkt bij Kasgroeit).

Werken en leren

In samenwerking met glastuinbouwbedrijven en het ROVC worden (potentiële) medewerkers opgeleid tot technisch medewerker en vervolgens tot zelfstandig onderhoudsmonteur. Frank van Baarle “Kasgroeit heeft voor dit opleidingsprogramma een leerlijn ontwikkeld: een serie elkaar opvolgende cursussen waarmee we mensen gericht opleiden.”

De werving

De adviseurs van Kasgroeit doen de eerste screening van de kandidaten, waarna ze bij de deelnemende glastuinbouwbedrijven op gesprek gaan. Na de sollicitatieronde komen deelnemers in dienst van een van de deelnemende glastuinbouwbedrijven en starten vervolgens op korte termijn met het opleidingsprogramma. 

Tekort aan technisch geschoold personeel

“We merken dat er steeds meer behoefte is aan instroom van technisch geschoold personeel binnen de glastuinbouwsector. Bedrijven worden groter en de techniek binnen bedrijven neemt toe. Er is een tekort aan ervaren mensen. Door zelf mensen op te leiden kunnen we onze hengel in een nieuwe vijver met potentiële werknemers uitwerpen” zegt Frank.  

Noord-Holland

Na twee succesvolle edities in Zuid-Holland richten wij ons nu op Noord-Holland. Inmiddels hebben de eerste bedrijven interesse getoond. We hebben vijftien deelnemende bedrijven nodig om van start te kunnen gaan met het traject. Bedrijven die interesse hebben in deelname kunnen contact opnemen met Kasgroeit.

Meer informatie over het leer-werktraject

Bekijk de video’s waarin Roy en Mhertab een goede indruk geven van hun succesvolle start als technisch medewerker in de glastuinbouw: