nieuws

Nieuws

Kas groeit op Horti Heroes festival

kas-groeit-op-horti-heroes-festival
9 juli 2018

Op 5 juli kwamen innovators, startups, werknemers en investeerders uit de Food & Flower Industry samen op het Horti Heroes festival. Kas groeit was erbij.


Op het evenement stond innovatie centraal en deelden interessante sprekers van binnen en buiten de sector hun visie op een duurzame toekomst met het publiek. Zo sprak Jaap Korteweg, oprichter van Vegetarische Slager, zeer boeiend over de opzet van zijn onderneming en de ontwikkeling van innovatieve vleesvervangers. En Paul Rulkens, high performance hero, daagde het publiek uit om out the box te denken. Met zijn 3 stappen pakket voor innovatie (1.stoppen 2.gluren 3.testen) als standaard proces om de norm te doorbreken. Rulkens vroeg het publiek: ‘Wat is jouw supertalent? en hoe gebruik je het?’ Innoveren doe je door te focussen op je sterktes. 1% per dag verbeteren maakt je namelijk 2x beter in 70 dagen. En ‘als je alles volgens de standaarden doet, krijg je een standaard resultaat’. De logisch klinkende stellingen schudde het publiek wakker uit de vele valkuilen die we vaak bewandelen als mens en bedrijf.


Later op de dag was de beurt aan moedige potentiële start-ups van de HortiHeroes Academy om hun innovatieve ideeën te pitchen. Een jury van experts nam uiteindelijk de beslissing over de beste pitch en de winnaars leverde dit een geldbedrag van 25.000 euro op. Voor echt vernieuwende oplossingen en bedrijfsmodellen kijken gevestigde bedrijven steeds vaker naar startups. HortiHeroes verbindt startups (van buiten de sector) daarom met glastuinbouwbedrijven en met elkaar. Het Horti Heroes Festival was een zeer geslaagde dag voor inspiratie en verbinding en draagt daarmee zeker bij aan het aantrekkelijk en zichtbaar maken van de sector.

Bannerfoto @Groentennieuws

 

         

   Uitreiking prijs HortiHeroes Academy 2018                                          Paul Rulkens met zijn stappenpakket voor innovatie